reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imionka dla Naszych POCIECH :)

reklama
Marmolada, a ja inaczej napiszę, może to nie popularne mówić że coś się nie podoba ale skoro pytasz...
Oczywiście imię to kwestia gustu rodziców i to Wasza sprawa jak go nazwiecie. Ja powiem tak z własnego doświadczenia, że bardzo rzadkie imię (przynajmniej w twoim pokoleniu) nie zawsze jest fajne. Teraz już nie mam problemu ze swoim - Danuta, ale w życiu miałam wiele średnio przyjemnych sytuacji z tego tytułu, np. właśnie jak się komuś przedstawiałam, a ta osoba robiła wielkie oczy, głupi uśmiech i odpowiedz typu "tak tak, a ja Hermenegilda", lub "ale imię jak moja babcia".

Z drugiej strony nigdy nie przewidzisz jak dziecko będzie się z danym imieniem czuło, znam wiele dziewczyn o imieniu Ania, które go nie cierpią z powodu jego popularności.

danuska, ale zawsze znajdzie sie ktoś kto moze wysmiać czyjeś imię niezależnie od tego czy bedzie to imię "babcine" czy mega popularne. Ludzie wyśmieją i Danutę, i Nikolę, i Stasia, i Oliwiera. Niestety jeszcze sie taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził.

No właśnie dlatego też napisałam, że taka Ania czy Kasia również bywa niezadowolona z imienia, bo znowu zbyt popularne.
Wiem, że tego się przewidzieć nie da, ale jak ktoś pyta - odpowiadam, niezłośliwie absolutnie.

Danusia ma racje ja niecierpialam mojego imienia bylo nas 5 w klasie teraz jestem 1 w gr i juz nie rozpaczam moglo byc gorzej:-D
A co do imienia Ryszard mi sie nie podoba ale wiadomo kwestia gustu:tak:
Poza tym wg mnie lepiej byc 5 w klasie Kubusiem czy 4 Piotrusiem a nie jednym Rysiem bo dzieci potrafia byc podle niestety i roznie reagowac ze np mowic dziadek ma tak na imie czy wujek...
Takie jest moje zdanie...ale wiadomo wasz wybor,kazdy ma inny gust. Zrobcie tak zeby bylo wam jak najlepiej:-)

Ostatnia edycja:
Marmoladka mnie to imię też się nie podoba, ale to nie znaczy, że zrobicie mu krzywdę nadając takie, a nie inne imię;-) Może czasy się zmienią i w szkole będzie jedynym Rysiem i może to mu będzie odpowiadało;-) Zrób tak jak ja....nie przejmuj się tym, co Ci mówi rodzina czy znajomi...to Wasze dziecko i Wasz wybór co do imienia;-) Olej ludzi i ich śmiechy:-D

Witajcie, na mnie tez rodzinka kladzie nacisk ale na początku mial być Szymon, pożniej Adrian, gabryś,,,, i wbilo mi sie do glowy Natan... ale każdy krzyczy nie.,.... i u nas teraz bitwa Natan- Szymon... ale pewnie bedzie SZYMCIO!! piekne imie! i tez jak Natan pochodzenia hebrajskiego...

Dzięki dziewczyny za szczere odpowiedzi. Właśnie o to mi chodziło, a nie o to żeby ktoś mi mówił dla świętego spokoju to co chcę usłyszeć.Niestety wiem ,ze dzieci są teraz okrutne i każdy powód jest dobry żeby się pośmiać z innych. Pewnie dopiero jak zobaczę synka to zdecyduję jak będzie miał na imie. Tak było przy pierwszym synku:-)

zuzu2 Natan to bardzo ladne imie.Znajomi tak dali ,ale pani w urzędzie sie uparła że to imię pisze się Nathan, to było 2 lata temu. Mnie też już denerwuje jak wszyscy dookoła mi mówią jakie imie będzie najlepsze:angry: Postanowiłam już z nikim nie rozmawiać na ten temat. jak mnie będą dręczyć o to imie to będę mowić że jeszcze nie wymyśliłam:-)
Przypomniało mi się jak pierwszemu synkowi chciałam dac Kuba to mi wtedy teściowa powiedziała, że nie mogę bo sąsiadki kot ma tak "na imię" hi hi !

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mi się wydaje, że dla córki nie miałabym problemu. Jest tyle pięknych imion żeńskich, że trudno się zdecydować...
Mam córcię Laurę. Jak wybrałam teraz imię dla dziewczynki wstępnie to okazało się , że będzie chłopiec :)

No i masz Ci los. Mam kilka , które mi się podobają, ale żadne do końca do nas jeszcze nie przemawia.
Podpowiedzcie coś orginalnego dla CHŁOPCA .....
Na mojej liście już są: Miłosz, Sebastian, Artur, Mateusz, Ksawery , Aleksander,
no i Noe - ale może zbyt udziwnione, no i do polskiego nazwiska tak trudno zgrać.
Faworyzuje Olaf - jest krótkie i świetnie zgrywa się z nazwiskiem.
Dziewczyny pomóżcie

reklama
Marmolada, my jeszcze nie wybraliśmy imienia, ale też postanowiliśmy nie słuchać, co komu w rodzinie się podoba lub nie. Jeśli widząc swoje dziecko będziesz pewna, że to Rysiu to tak go nazwij i już.

Zuzu, mi się i Natan i Szymek podoba

Ewelina, z tych co wymieniłaś prawie wszystkie mi się podobają, Olaf super i takie męskie, jak bym miała syna to jeszcze na szczycie listy byłby Aleksander, Miłosz i Mateusz.

Do góry