katerina84 ja mialam dwa imionka dla dziewczyny, Nadia albo Nicole, ostatecznie przyjelo sie juz w rodzinie ze wszystkim sie podoba Nicole, wiec jesli bedzie dziewczynka na pewno sie tak bedzie nazywac. Z imionami dla chlopcow jest tragedia. Nie mam najmniejsego pomyslu, jedno mi tylko weszlo do glowy Nicolas ale moj D sie nie chce zgodzic, wiec kapa jeszcze trzeba pogrzebac po necie troszke.
reklama
Witam, planowany termin mam na początek lipca dokładnie 4 ale wątpię bym wytrzymała z moimi dzieciaczkami do tego czasu w końcu ciąża bliźniacza a moje propozycje imion to:
Patryk
Adrian
Kasandra ( tylko nie wiem czy nie będzie wtedy za dużo Sandr w domu)
Kornelia - co do tego imienia jeszcze nie jestem pewna
Za to imiona męskie na pewno się nie zmienią
A co do tego komu powinno się podobać najbardziej to właśnie zgadzam się z przedmówczynią Danuską https://www.babyboom.pl/forum/members/danuska-83946.html Będę samotną matką i imiona mają podobać się mi i oczywiście później dzieciaczkom na pewno nie skrzywdzę ich jakimiś dziwnymi imionami
Patryk
Adrian
Kasandra ( tylko nie wiem czy nie będzie wtedy za dużo Sandr w domu)
Kornelia - co do tego imienia jeszcze nie jestem pewna
Za to imiona męskie na pewno się nie zmienią
A co do tego komu powinno się podobać najbardziej to właśnie zgadzam się z przedmówczynią Danuską https://www.babyboom.pl/forum/members/danuska-83946.html Będę samotną matką i imiona mają podobać się mi i oczywiście później dzieciaczkom na pewno nie skrzywdzę ich jakimiś dziwnymi imionami
danuska
Fanka BB :)
Kiedyś znalazłam tą stronkę, może was zaciekawi. Podany jest ranking imion najczęściej nadawanych w Warszawie. Najdziwniejsze dla mnie, że w każdym roku na pierwszym miejscu jest Julia i Jakub.
Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki
Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki
mala-gorzatka28
Hej laseczki,
ja z takim nie typowym pytaniem.
Dzisiaj kolezanka mnie sciela z nog bo ksiadz nie chcial jej ochrzcic dziecka bo imie jakie dala mu przy urodzeniu nie bylo SWIETE (dala tylko jedno imie) . Ksiadz krzyczal ze to imie poganskie i jak ma teraz chrzcic dziecko z takim imieniem.
Pewnie co ksiadz to inna teoria, ale spotkalyscie sie z czyms takim ???
No ja nie myslalam o imieniu zeby bylo swiete gdy dawalam corce (ale jest swiete) ... ale teraz jak mi sie spodoba Nie-swiete ????
ja z takim nie typowym pytaniem.
Dzisiaj kolezanka mnie sciela z nog bo ksiadz nie chcial jej ochrzcic dziecka bo imie jakie dala mu przy urodzeniu nie bylo SWIETE (dala tylko jedno imie) . Ksiadz krzyczal ze to imie poganskie i jak ma teraz chrzcic dziecko z takim imieniem.
Pewnie co ksiadz to inna teoria, ale spotkalyscie sie z czyms takim ???
No ja nie myslalam o imieniu zeby bylo swiete gdy dawalam corce (ale jest swiete) ... ale teraz jak mi sie spodoba Nie-swiete ????
dodi_misia
Moja córka ma dwa imiona: Michalina, Oliwia.. chyba żadne nie jest święte... więc to zależy od księdza.. po prostu się uparł
jeszcze tego brakuje, żeby ksiądz imię dla dziecka wybierał..
jeszcze tego brakuje, żeby ksiądz imię dla dziecka wybierał..
dodi_misia
Miała być Oliwia, ale jak leżałam na bloku poporodowym to juz kilka kobiet dało tak na imię swojej córeczce... i pomyslałam sobie: oooo niieee A, że Michalinka też było brane pod uwagę, to tak tez uczyniłam a Oliwia zostało na drugie..
Teraz nie wyobrażam sobie innego imienia dla mojego brojka
W przedszkolu u małej tez nie ma żadnej Michasi, więc super :-) przynajmniej wiadomo o kogo chodzi
A w moim otoczeniu, ale nie bliskim, wiem o 2 Michalinkach, jedna całkiem malutka, a druga starsza od mojej Milki.
Teraz jak będzie dziewuszka to będzie pewnie Blanka
Teraz nie wyobrażam sobie innego imienia dla mojego brojka
W przedszkolu u małej tez nie ma żadnej Michasi, więc super :-) przynajmniej wiadomo o kogo chodzi
A w moim otoczeniu, ale nie bliskim, wiem o 2 Michalinkach, jedna całkiem malutka, a druga starsza od mojej Milki.
Teraz jak będzie dziewuszka to będzie pewnie Blanka
Corin
Mama Trójki :)
A ja mam koleżankę Michalinę Rewelacyjna kobieta, zaradna, pomysłowa i bardzo wesoła
reklama
morgenrood
a ja nie mam pojecia.....