reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imionka dla Naszych POCIECH :)

Corin ja bym mojemu nie dała wybrac imienia no tak powiesz egoistka z niej,ale mój chiał dać Stanisław :( jak będzie chłopczyk a mi sie z dziadkami kojarzy takie imię :( więc dzis zapytalam czy takie mu sie podobają Michalina tak ale z tym Olkiem jakoś nie jest przekonany :| za to ja w 100% jestem przekonana,że takie bym dać mogła :d majluj ja też po dwa ale drugie będa po dziadkach imiona tak mój T ustalilł zanim zaszłam w ciążę.... kurde na lody mnie wzięło :D Męża kolga z pracy ma syna dał na imię Wenancjusz :|

Ostatnia edycja:
reklama
Nasze dzieci też maja po dwa imiona, syn drugie ma po mężu ;) Dumny chodził jak paw jak mu to zaproponowałam :D
A córa ma imię, które dla niej wyśnilam jak bylam w pierwszej ciąży. Do dzis pamiętam ten sen. Był niesamowity...
Teraz zastanawiamy sie czy nie dać tylko jednego...

orchidea, imnie Michalina polecam hehe.. Moja córcia tak ma i nie narzeka, a mozliwości zdrobnienia jest mnóstwo.. Jak sie zdenerwuje to mówie do niej Micha:)

Jak teraz będzie dziewuszka to pewnie będzie Blanka. Mój jakos tak niechętnie do tego imienia podchodzi, ale co tam! Przekonam go:)
Dla chlopca mam więcej propozycji, i pewnie nie szybko się zdecyduję!

olivia bardzo ładnie i nie ma problemu zeby je wymówic np. po angielsku, własnie fajnie jest tez pomyslec o tym, zeby imie dosc proste było do wymowienia w innym jezyku..a niech w dorosłosci dzidek zapragnie mieszkac i pracowac za granicą
:)
Racja, dlatego nazwalismy synka Adam. Teraz tez chcemy cos bardziej uniwersalnego. Poki co stanelo na Alicji (choc ja trace przekonanie ze wzgledu na rosnaca popularnosc) i Piotrze. Pozyjemy, zobaczymy.;-) Imie musi byc dodatkowo krotkie, bo mamy 10-literowe nazwisko.;-)

Też mi sie dobrze Milena kojarzy, ale on twierdzi że to imię samo w sobie brzmi jak zrobnienie, a jak bedzie chciał powiedzieć Milenko to bedzie już za słodko....
Mozna zdrabniac na Mila, Milka. Moze to meza przekona, bo imie bardzo ladne, Weronika, Wera, Werka, Weronka tez.:-)

moje na dzien dzisiejszy imiona o ktorych myslalam to chlopiec Olivier a dziewczynka Neomi
no zobaczymy jak to wyjdzie napewno bedzie dzidzia miala dwa imiona a druge napewno po meza ojcu ktory umarl 17 lat temu Roy a dziewczynka po mojej babci Helena

ale to dopiero 15 tydz ciazy jeszcze daleko i moze mi sie wszytsko zmienic

reklama
ja drugie imie mam po juz zmarlej babci ktora miala urodziny w ten dzienkiedy ja, czyli 22.12 Czyli jestem Magdalena Krystyna.Jak tu w hiszpanii mnie wywoluje lekarz to mowi Magdalena Krystyna(jako nazwisko) bo oni maja dwa nazwiska i imie. heh

Do góry