reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imionka dla Naszych POCIECH :)

Ja narazie zakładam że to będzie dziewczynka, więc: Hania, Ewa, Małgosia. Co kilka dni mi się zmienia. Natomiast chłopiec to tragicznie z imionami, ewentualnie jedno nam się udało wymyśleć Aleks. No ale mam nadzieję, że będę wybierać w damskich :-)

reklama
Pamietam, że w pierwszej ciąży miałam dokladnie tak jak ty Mart81 :) Dla chłopaka zupełnie nie mogliśmy znaleść imienia. Zostalam skierowana na badanie dopplerowskie i pani doktor zrobiła zdjęcie maluszka "od dołu". Wtedy też poznalismy pleć. Na zdjęciu mieliśmy dwie stópki i jajeczka :D
Wróciłam do domu, pokazuję zdjęcie mężowi i tłumaczę mu co ma widzieć. Powiedzialam wtedy tak:
Tu jest prawa stopka, tu jest lewa stopka, a tu (pokazując jajeczka) jest Sebastianek :D I tak juz zostalo :) Imię wpadło mi do głowy w sekundzie, a wczesniej zupelnie nie myślelismy o nim :)

Zobaczysz że jak dowiecie się jaka płeć, albo jak zobaczysz maleństwo po porodzie to imię samo się nasunie :)

My myślimy nad Lenką, Lilką, Laurą albo Blanką dla dziewczynki a dla chłopca jakoś brak pomysłów mi bardzo się podoba Borys albo Iwo ale mąż nawet o tym nie chce słyszeć:-p

Ja nad imieniem myślałam po nocach, jednak mój mąż ciągle tylko kręcił nosem. Jedyne na co się zgodził po kilkudziesięciu propozycjach to Lily i Kendra. Jednak Lily brzmi podobnie do Molly, a tak nazywa się nasz york, więc do brzuszka mówię już Kendruś :-) Będę miała suprise'a jak na USG wyjdzie chłopczyk :baffled: ale myślę, że intuicja mnie nie zawodzi

Ja już od dłuższego czasu myślę nad imionkami, chociaż jeszcze nie wiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. Odkąd pamiętam zawsze chciałam synka... i chyba nadal chciałabym chłopczyka. Choć z imieniem dla dziewczynki jakoś mi łatwiej idzie - bardzo podoba mi się Nadia. Dla chłopca Kordian (tu nie jestem do końca pewna). Niestety moja rodzina wybrzydza, a to jak sie przekonałam potrafi bardzo popsuć plany :(
Jakoś zwykłe imiona - Kuba, Piotrek, Maciek, Michał, Ania, Basia, Marta itd itp - nie przypadaja mi do gustu. Są ładne, oczywiście.. Ale ja chciałabym jakies wyjątkowe imię, takie moje, śliczne..

Chyba lepiej nie mówić rodzinie wcześniej jakie wybrało się imię/imiona. Kiedy postawi się ich przed faktem dokonanym, nic już nie zmienią. A z czasem pewnie i tak się przyzwyczaja i będą uważali to imię za najładniejsze.

Jak myślicie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Katerina witam w naszym gronie :-) Co do rodziny ja się z Tobą zgadzam żeby nie brać ich opinii pod uwagę, a przynajmniej nie w dużym stopniu. Imię powinno podobać się rodzicom, reszta się przyzwyczai. Sama w przypadku córki mojej siostry byłam osobą marudzącą co do imienia. Strasznie nie podobało mi się imię Natalia, które wybrali. Teraz młoda ma prawie 8 lat i uważam że to śliczne imię bo bardzo ją kocham. Nie lubiłam tego imienia bo spotykane wcześniej Natalie nie były osobami które lubiłam.

reklama
Do góry