reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

imiona

Dokładnie. Właśnie to najbardziej mnie irytuje, kiedy ktoś podaje swoje typy. Anie powie czy ładne. Lub wręcz powie np a to trudne do wymówienia, lub a teraz dają takie i takie.
Najlepszy był mój teść,po prawie 3 latach zapytał czemu córce daliśmy na imię Klaudia.? A jedna ciotka do drugiej ( ciotka z męża strony do mojej) wprost mówiła że to imię nie podoba się jej.. no i przykro później mi było.
Ludzie czasem nie potrafią się postawić w czyjejś sytuacji... A to w końcu nam się ma podobać bo to nasze dziecko

reklama
U mnie większość pozytywnie reaguje na imię, a nawet jak się komuś nie podoba to nie komentuje. Z wyjątkiem teściowej. Nie ukrywa, że imię jej się nie podoba i sam sposób w jaki je wymawia sprawia, że dostaję białej gorączki. Przypomnialam jej ostatnio, że wybierał je przeciez nasz syn, a nie my, więc to jemu sprawia przykrość takimi komentarzami i odpuściła.

My nikomu nie zdradzamy płci i imienia tym bardziej :p
Z perspektywy czasu uważam, że to byłoby lepsze rozwiązanie. Przy synku sama nie znałam płci az do porodu i było fajnie. Teraz jak słucham wszystkich ochów i achów, że jak super, że dziewczynka to niedobrze mi się robi. Ale u nas ciężko to byłoby utrzymać w tajemnicy bo nasz syn marzył o siostrze i sam wybrał imię więc się teraz tym chwali.

Do góry