reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzeństwo dla Eliasza

reklama
Mi najbardziej z imion dla dziewczynki podobają się Rebeka, Sara,Gabriela i Noemi ( mój syn w swojej grupie w przedszkolu ma dziewczynkę o tym imieniu). Dla chłopca Nataniel piękne imię.

Miriam ładne, ale czy nie byłoby problemu z zapisem w urzędzie? Estera... Całkiem niezłe i pasuje do Eliasza 😉 Cedynia... Jest takie imię? 😱 Mi się tylko z bitwą kojarzy. A dla chłopca jeszcze jakieś typy? Jeszcze podoba mi się Gabriel, nie wiem tylko jak z popularnością obecnie. No i Nataniel, z tego co kojarzę też chyba biblijne.
Jest koleś ode mnie z pracy szukał jakiegoś unikalnego imienia i z żoną wyszukali Cedynie, co prawda nie jest to biblijne ale rzadkie imię. Mi się podoba Krystian (chrześcijanin, wyznawca Chrystusa) aczkolwiek nie było mi dane wykorzystać tego imienia , mam dwie córki i niech już na tym pozostanie 😉

A co myślicie o imieniu Emanuel? 🤔 Też oryginalne i biblijne. Mąż jak usłyszał to powiedział że jemu się to imię tylko z tą bajką kojarzy, gdzie był motyl Emanuel... Ale współczesne dzieci chyba raczej nie skojarzą z tym bo to stara bajka była

Nataniel mi zaczyna mocno konkurować z Samuelem... Sama już nie wiem... Które lepsze według was? Jeszcze ładne Daniel, ale to już nie aż tak oryginalne

reklama
Do góry