daria8809
Fanka BB :)
wszedziez reszta wystarczy spojrzec na statystyki.To chyba zależy gdzie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wszedziez reszta wystarczy spojrzec na statystyki.To chyba zależy gdzie
Miałam nauczycielkę Marię, na którą wołali MajkaTak,wiem jak się mówi na Marię. Ale nie słyszałam aby mówili Maja.
Jak dla mnie, gorsza od zdrobnienia "Bronek" jest niewłaściwa odmiana imienia "Bruno" i nie, nie przekonuje mnie, że prawie każdy mówi "Bruna" zamiast "Brunona", bo to takie też interpretacje jezykoznawcow się pojawiają. Jak świat światem, "Bruno" odmienia się jak "Hugo".Mania to ja się spotkalam na Mariannę. Moja babcia jest Marianna i też mówimy Marysia
Ja się spotkalam. Znam też starszego Pana, Bruna, na którego mówią Bronek, i zawsze myślałam że jest Bronisławem, dopiero niedawno dowiedziałam się, że jego imię to Bruno. Bruno bardzo mi się podoba ale balabym się, że właśnie ktoś by wołał Bronek.
Boże, dzięki ci. Myslalam, ze tylko mnie to doprowadza do gorączki jestem strasznie wrażliwa na odmianę germańskich imion i dostaje piany jak słyszę Otta czy Kuna na przykładMiałam nauczycielkę Marię, na którą wołali Majka
Jak dla mnie, gorsza od zdrobnienia "Bronek" jest niewłaściwa odmiana imienia "Bruno" i nie, nie przekonuje mnie, że prawie każdy mówi "Bruna" zamiast "Brunona", bo to takie też interpretacje jezykoznawcow się pojawiają. Jak świat światem, "Bruno" odmienia się jak "Hugo".
Nieźle, nie wiedziałam o tym. Aż sprawdziłam, i rzeczywiście. Trochę mnie to zniechęciło do BRUNO, bo wyszedł BRUNON. A przecież to inne imię.Miałam nauczycielkę Marię, na którą wołali Majka
Jak dla mnie, gorsza od zdrobnienia "Bronek" jest niewłaściwa odmiana imienia "Bruno" i nie, nie przekonuje mnie, że prawie każdy mówi "Bruna" zamiast "Brunona", bo to takie też interpretacje jezykoznawcow się pojawiają. Jak świat światem, "Bruno" odmienia się jak "Hugo".
Nie. To dokładnie to samo imię tak samo jak Otto to dokładnie to samo imię co Otton, tylko obocznosc pojawia się w odmianie.Nieźle, nie wiedziałam o tym. Aż sprawdziłam, i rzeczywiście. Trochę mnie to zniechęciło do BRUNO, bo wyszedł BRUNON. A przecież to inne imię.
To ja już zgłupiałamNie. To dokładnie to samo imię tak samo jak Otto to dokładnie to samo imię co Otton, tylko obocznosc pojawia się w odmianie.