reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona

Ja mam Bartłomieja ;-) fajne chłopaki ;-)
A ja w sumie to tak konkretnie nie zastanawiałam się nad imieniem ;-)
Ja mam Bartosza :) Teraz będę chrzestna małej Kalinki. Podoba mi się Jej imię. Dla obecnego Maluszka nie myślimy jeszcze nad imieniem chociaż mimowolnie coś tam w głowie świta ;)

reklama
U mnie jak będzie dziewczynka to będzie Noemi.Tak nam się spodobało to imię z mężem.A co do chłopca to nie wiem jeszcze a pewnie urodzi się chłopak-takie mam przeczucie ;)

Ja jeszcze nie myślałam nad imieniem
W drugiej ciąży imię wybraliśmy miesiąc przed urodzeniem tzn ja bo mój mąż nie miał pomysłu bo do końca myślał że będzie dziewczynka a tu jak lekarz oświadczył mi 20 tyg że będzie chłopak tak został się chłopak

U nas miał być Antek ale jednak jest Hania ;) miała być jedna na milion a rok później wysyp Hanek :D teraz jak dziewczynka to Marcelina a chłopak Franek ;) maz chciał Marcel ale tak sie nazywa pies sąsiada i źle mi sie kojarzy :D

m3sx3e3kt8upoqjd.png
Hania jest mega ślicznie :)

Mi się podobaja imiona dla chłopców : Błażej, Miłosz, Ignacy...
A dla dziewczynek:
Aniela, Jagoda, Blanka i Helenka

Najbardziej podoba mi się Ignacy = płomienny, ognisty.
Wiesz, że ma swój odpowiednik wśród imion słowiańskich? Jest nim Żegota, dziś imię to jest kojarzona zupełnie z czym innym i mało kto pamięta, że jest to imię.

Najbardziej podoba mi się Ignacy = płomienny, ognisty.
Wiesz, że ma swój odpowiednik wśród imion słowiańskich? Jest nim Żegota, dziś imię to jest kojarzona zupełnie z czym innym i mało kto pamięta, że jest to imię.

Zegota - Piękne :-)

Zapomniałam że z dziewczynkowych podoba mi się jeszcze Ida i Kalinka

Dziewczyna a co myślicie o imieniu Stella? Nie jest zbyt wydumane? Zawsze mi się podobało. Ma w sobie jakąś tajemnicę i dyskretny blask, może brzmi to górnolotnie, ale tak mi się kojarzy. Tylko nie wiem, czy w ogóle a języku polskim to imię funkcjonuje.

reklama
Jestem i ja :-)
Dziewczynka Kornelia
Chłopak Rafał
Ha mam roczną córeczkę Kornelię jeszcze zastanalwialismy sie nad Melanią, teraz jak jestem w ciazy tez nam się Mela podoba tylko chyba za podobne do siebie te imiona. Mąż zakochany w imieniu Iwanka ja nie bardzo :p . Dla chłopca Julian? Mysle że jeszcze 4 razy nam się zmieni :-)

Do góry