reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych maluszków :)

reklama
My bez imion dla chłopca. Po cichu liczyłam na dziewczynkę, mielsmy kilka opcji.
Teraz każda rozmowa o imionach dla młodego konczy się głupawką i wymyslaniu najdziwniejszych opcji

my dzisiaj wracając od teściów gadaliśmy całą drogę o imieniu dla dziecka, w końcu udało mi się odwieść męża od imienia Aleksander, nie to że mi się nie podoba, ale jakoś zdrobnienia tego imienia totalnie mi nie leżą, no i stanęło na tym, że:
-dziewczynka: Blanka albo Pola (mąż jest bardziej ku Poli, a ja skłaniam się ku Blance)
-chłopak: Adam lub Antek

Doszliśmy do wniosku,ze będzie Marysia,w sumie po cioci i .....no własnie po jednym dniu przyzwyczajania się do tego imienia jednak nie dałam rady,bo jednak ciągle przed oczami ciocia:-p i jakoś tak mi nie pasuje.Muszę m przekonac do Majuśki.

Julieet mi się też podobał, ale Aleks nie Aleksander, jednak zdrobnienia tego imienia nie podobają mi się.
Tak więc wygląda na to że nasz synek będzie nosił imię Artur. Kojarzy mi się z silnym mężczyzną z charakterem :-)
Gdybym miała córkę, to już od kilku lat wiem że dałabym jej na imię Nina (tak krótko właśnie), może będzie kolejna dziewczynka ;-)
Julieet mój kolega z pracy dał córce na imię Blanka.

Po prawie tygodniowych przemyśleniach doszliśmy do wniosku, że będzie Filip :) Żadne inne nie podobało mi się tak bardzo, ale A. szukał jeszcze jakichś zastępczych. Filip popularne imię, ale wszędzie dobrze się wymawia i nie będzie problemu jak się przeniesiemy za granicę.
Myśleliśmy jeszcze o Łukaszu ale przepadło właśnie z tego powodu, że za granicą byłby albo Lucas albo Ukash czy coś w tym stylu, bo przecież tam nikt normalny tego imienia nie wypowie :p

u nas jak u pepsi77 dziewczynka będzie Lena/Laura choć mi zaczeło podobać się imię Wiwiana, ale to juz jest takie bardziej nie nasze i chyba od niego odstąpię.
A jeżeli chłopczyk to był jednogłośnie Dominik :-)
Jutro dowiemy się w koncu może które imie będzie nosić :-)

Angun mój brat ma na imię Artur:-)
U nas stanęło:
dziewczynka: Pola
chłopiec: Igor, Jan lub Mikołaj

Bo tylko te imiona nam obojgu się podobają ;)

reklama
Do góry