reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

U nas jakby co to dziewczynki mają odpowiedniki angielskie ale z Bartusiem raczej juz nie ma ;-)
No starsze pokolenie to jakoś tak nie może dostosować się do obecnych trendów to trochę zrozumiałe.A ciekawe jak będzie kiedy nasze pociechy będą dorosłe i my będziemy w takich sytuacjach;-)

Ostatnia edycja:
reklama
u nas zestaw Jan Paweł został przyjęty niemal entuzjastycznie,bo rodzice męża są osobami bardzo wierzącymi(nawiązanie do Papieża Jana Pawła II;na pamiątkę beatyfikacji) a poza tym będzie Jan na cześć dziadków,bo się fajnie złożyło,że zarówno ja jak i mąż mieliśmy dziadków o tym imieniu.

O kurczaki, zapomniałam się pochwalić, że zmieniliśmy ostatecznie imiona dla Młodej i będzie już na bank Laura Mia :-) Pewnie dlatego wyjść nie chce, bo ma takich ciapowatych rodziców, którzy nawet na imię się nie potrafią zdecydować ;-)

Wiesz co, chyba już mi się to imię Mia za bardzo oklepało i im dłużej myślałam, tym mniej mi się podobało ;-) Tzn. podoba mi się dalej, ale Laura podoba mi się bardziej ;-) Zresztą podobno Laury to spokojne dziewczyny ;-) A po Jessice taka spokojna panienka by się przydała ;-)

Kacha my też nie mamy ustalonego imienia ;-) wstępnie miała być Magdalena, ale coś mi się zdaje, że będzie Klaudia, jakoś chyba bardziej nam pasuje

My będziemy mieć problem jak jednak Julka okaże się chłopakiem. A wszystko może się zdarzyć. Takiego scenariusza nie bierzemy pod uwagę, więc i imienia nie mamy dla chłopaka. Wtedy chyba pójdziemy na żywioł.

Kacha cieżko za Tobą nadazyc:-D
Czasem jednak bywa tak, ze plany są inne a rodzi sie dziecko i sie wie ze to nie jest np Mia Ella tylko Laura Mia:-)
A może dacie trzy, wiesz tak na wszelki wypadek;-)

reklama
Zresztą podobno Laury to spokojne dziewczyny ;-) A po Jessice taka spokojna panienka by się przydała ;-)

wychodziłam z takiego samego założenia!! Milenki ponoć spokojniutkie i grzeczne, a Martyna taki szajbus mały i cyrkowiec że dobrze by było żeby mała była cały czas choć taka grzeczna jak teraz!!
a Laura też ładnie, choć różnie o zdrobnienia. Laurka? Laureńka? :-D

Do góry