Beniaminka
Fanka BB :)
Kerna, Oktawia mi się bardzo podoba, ale fakt jest oryginalne i lepiej kompunuje się z polskim długim nazwiskiem, ale to nie reguła.Alcia ja tak myślałam na zdrobnieniem i wymysliłam tak. Oktawia-Tosia:-)
Filip też mi się bardzo podoba A co do znaczenia imion za granicami to ja spędziłam w hiszpani kilka lat. moj imie tam oznacza dewotka Za każdym razem jak podawałam swoje imie to ludzie nie wiedzieli jak sięzachować a listonosz raz wtrącił swoje trzy groszę, że w Hiszpanii ludzie daja dzieciom normalne imiona...a mam na imię Beata
Znam Oktawię, dwa lata młodszą ode mnie- piękną kobietę, w dziecinstwie śliczną dziewczynkę i wszyscy wołali do niej Tusia, Tuśka- chyba zdrobnienie analogicznie idąc- Oktawusia, Tawusia-Tusia. :-) Ładnie !
Ja gdybam z moim miedzy Julią, Magdaleną a Tatianą . Julka jest przepiękne, ale ilość Julek zarejestrowanych w mojej poradni dziećięcej jest zatrważająco wielka. Co bedzie w I klasie szkoły, numerkami będa wołac albo nazwiskami. Sama juz nie wiem bo to imie dla mnie Nr ONE :-)
Ostatnia edycja: