reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Fasolinek :)

Co do Beniaina to uwazam ze to najpikniejsze imina swiecie:)
Moj maz ma na imie Beniamin a synek Beniamin Junior:)
Śliczne imię :-)
Wiesz , ja nie przypadkowo jestem na forum jako Beniaminka :-) Mój TŻ wśród znajomych jest nazywany Beniaminem-Benkiem. Często ja sama tak do niego mówię.....Uwielbiam to imię, ale jakoś nie braliśmy pod uwagę nazwania tak naszego synka. Ale wiesz, to śliczne imię i poważnie rozważę by tak na imię miał mój synek( jeśli nie będzie Julki, Amelki...) ;-) No, no :-)

reklama
Ahhh :happy: Sliczne te wasze imionka :):) Ja zaczelam miec watpliwosci nad imieniem Artur dla mojego okruszka... Im wiecej imion znajduje tym bardziej podoba mi sie Emil i Michal:-) No coz mam jeszcze mnostwo czasu na decyzje:-D Na szczescie udalo mi sie dogadac z chlopakiem, ze ja wybieram imie dla synka, a on dla coreczki :-):-)

Śliczne imię :-)
Wiesz , ja nie przypadkowo jestem na forum jako Beniaminka :-) Mój TŻ wśród znajomych jest nazywany Beniaminem-Benkiem. Często ja sama tak do niego mówię.....Uwielbiam to imię, ale jakoś nie braliśmy pod uwagę nazwania tak naszego synka. Ale wiesz, to śliczne imię i poważnie rozważę by tak na imię miał mój synek( jeśli nie będzie Julki, Amelki...) ;-) No, no :-)

Jasne czemu nie?:)
A wolac mozna roznie;
moj maz Beniamin,Benek(to najmniej lubie),Benjy(Bendzi),Ben
a na synka wolamy -Benjy,Benus,Besiu i Besiek :)

U mnie z racji tego ze sa dwa chlopaki bedzie prawdopodobnie : Nicolas i Simone :)
Ale z racji tego ze jestesmy niezdecydowani wszytsko moze sie zmienic :) Ja chcialam poczatkowo dac choiaz jednemu polskie imie a imiona typu Mateusz, Krzys ktore mi sie podobaja niestety ze wzgledu na pisownie utrudniaja zycie :)

u mnie dziewczynka albo Antonina albo Liwia, a chłopak Wiktor albo Gabriel ;) co myślicie?

(przeglądałam to forum i niechcący na tym napisałam, taka jestem roztargniona;p bo u mnie trooochę później niż na wrzesień;) )

u mnie dziewczynka albo Antonina albo Liwia, a chłopak Wiktor albo Gabriel ;) co myślicie?

(przeglądałam to forum i niechcący na tym napisałam, taka jestem roztargniona;p bo u mnie trooochę później niż na wrzesień;) )

Antonina mi się podoba, ale ma być u mojej siostry. A Wiktorków w naszym otoczeniu jest całe mnóstwo.
Ale wiecie co dziewczyny, uważam, że do każdego imienia idzie się przyzwyczaić. Ja znam dziewczynę o imieniu Taida, a kolega to Gniewomir. Jak ich poznałam, to nawet było ciężko zapamiętać.

A ja bym chciała Igę albo Igora. Na razie wychodzi, że chłopak, ale na Igora mój mąż kręci nosem. Nie wiem jak (za niedługo już całkiem) dojdziemy do porozumienia.

reklama
U nas chyba już dochodzimy do porozumienia, bo oboje zgadzamy sie na imie Adrian , jesli bedzie chlopiec lub Adrianna jesli bedzie dziewczynka. A nic nie wiemy, bo jeszcze nie znamy płci.
Pod uwagę bierzemy także takie imiona jak:
Wiktor, Antoni, Paulina (moje typy)
Paulina, Stanisław (to typy małża).

Do góry