reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Fasolinek :)

reklama
my nie możemy się dogadać w kwestii imion. Nawet typów brak. Ja chciałabym Karolinkę lub Nikolinę, a mój mąż np., Lenę. A imion męskich brak. W sumie nie ma takich, które mi się bardzo podobają. TŻ uważa, ze mamy jeszcze czas na wybór... taaa a ten biegnie, jak oszalały!
jedno jest pewne - Kuba, Jaś, Franek, Antoś i innego tego typu imiona nie wchodzą w grę. Podobnie, jak Zosia, Majka, Julka i kilka innych.

u mnie na razie 3 do wyboru: Julka, Blanka, Marlena. Julka podobało mi się jeszcze jak byłam w podstawówce i zawsze chciałam tak nazwać dziecko, ale teraz się trochę wacham bo jest bardzo popularne, aż za bardzo...

Czesc:) Ja jak na razie nie wiem jaka jest plec mojej kruszynki:) ale miona mialam juz wybrane w 10 tyg ciazy hehe:) Moje typy to: dla dziewczynki Amelia Marianna, a dla chlopca Artur Franciszek :)

u nas od początku ciązy typy te same dziewczynka bedzie Lena a chłopiec Oliwier... no i przez imie dziewczynki ostatnio wyszła wielka kłótnia.. bo tesciowa stwierdziłą ze jak tak damy małej na imie to ona nią sie nie bedzie zajmować- ale sie tym wkurzyłam... nie chce tu przeklinać wiec juz nic wiecej nie napisze- masakra

u nas od początku ciązy typy te same dziewczynka bedzie Lena a chłopiec Oliwier... no i przez imie dziewczynki ostatnio wyszła wielka kłótnia.. bo tesciowa stwierdziłą ze jak tak damy małej na imie to ona nią sie nie bedzie zajmować- ale sie tym wkurzyłam... nie chce tu przeklinać wiec juz nic wiecej nie napisze- masakra

Wiem coś na temat teściowych...kochana mam dwoje dzieci, każde z nich o nietypowych imionach. Reakcaj tesciowej...żal wspominać. Teraz namawia moje dzieciaki by wybrały imię do maleństwa, może wybiorą"normalne" nie tak jak rodzice :( Ale mój maż jej na to,że w kwesti imienia dla maleństwa"ryby i dzieci głosu nie mają" KOCHAM GO ZA TO, ZE ZAWSZE STOI ZA MNĄ PRZY TEŚCIOWEJ :):):)
Ni mniej ni więcej dawajcie dziecku imię jakie się WAM podoba...:):):)

reklama
Do góry