reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Fasolinek :)

reklama
Nie no, żeby dziecko nazwać Shrek lub Fiona to trochę chyba dziwnie... Niektórzy może za dużo się telewizji naoglądali, choć to prywatna sprawa :]
My wybraliśmy już imiona; dla dziewczynki Nadia, a dla chłopca Maksymilian. Imiona na szczęście wybrane były bez sprzeciwów :) Są tu jakieś mamy Maksiów bądź Nadii?

Ja tez juz mam pewne typy nasza corcia (o ile nie bedzie niespodzianki) :-D bedzie miala na imie
Sonia Paula
badz Paulina dla chlopca jeszcze nie mamy za bardzo opcj,i my znow myslimy o imionach ktore w polsce i niemczech podobnie sie pisze i wymawia i sa krotkie zreszta nasz synek to Lukas i nie mam z tym imieniem problemu w polsce zadnego :tak:jezeli bedzie jednak synek to moze Felix ?zobaczymy za jakis czas jakiej plci bedzie dzidzius i wtedy bedziemy sie bardziej intensywnie zastanawiac :-)

Toshi widzę, że różni nas jeden dzionek do porodu;)
Kiedy dowiedziałaś się, ze pod serdusziem nosisz dziewczynkę, mi lekarz powiedział, że może przy nast wizycie, 7kwietnia- 18 tydz. będzie wstanie się określić:)

Moje niunie to Milenka lub Miłoszek:-) zobaczymy co Noszę pod serduszkiem;)

A ja myślę o imieniu dla chłopca: Igor, albo Oskar, a dla dziewczynki: Ania, Maja lub Roksana. Ale pewnie lista się jeszcze powiększy o typy mojego męża :)
Bardzo ładne imionka, moje favourite :-) Oskar, Igor...może jeszcze Aleksander i Maksymilian(Max) . Dla dziewczynek odnajduję tyle pieknych imionek...dla chłopca własnie zaledwie kilka , ale nie ma zgodność w rodzinie :-) :-) :-) Zobaczymy co się wyklaruje.

Toshi widzę, że różni nas jeden dzionek do porodu;)
Kiedy dowiedziałaś się, ze pod serdusziem nosisz dziewczynkę, mi lekarz powiedział, że może przy nast wizycie, 7kwietnia- 18 tydz. będzie wstanie się określić:)

Moje niunie to Milenka lub Miłoszek:-) zobaczymy co Noszę pod serduszkiem;)

Lekarz mi powiedzial ze na 80 procent on widzi dziewczynke to bylo na wizycie w 13 tyg 2dni wiec to nie jest jeszcze takie pewne:-) ale mowil ze na kolejnych wizytach bedzie wiedzial bardziej dokladnie teraz na wizyte ide 31.03 wiec zobaczymy czy sie potwierdzi:tak:

reklama
Toshi, mój gin mówi dokladnie to samo. Na prenatalnych pani doktor wykonująca powiedziała, że z dużym prawdopodobieństwem może określić płeć na tatmtejszym sprzęcie i już różniących się narządach płciowych w 16 tygodniu. Zatem jeszcze kilka tygodni w miłym napięciu :-)

Do góry