reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

reklama
juz dawno tyu nikt nie zagladal:rofl2:wiec ja to robie:-D
no i nowiny...xxxklaudziaxxx..przede wszystkim ty;-)niestety moj M odmowil mi pare dni temu kategorycznie imienia Alexander:-:)wściekła/y:i nie dam go w zaden sposob przekonac juz bo przybrany brat ma tak na imie no i mu sie to zle kojarzy:szok::eek:wiec powiedzialam mu ze jak nic nie wymysli to bedzie Olivier...no to on mi na to ze ok...wiec jak na dzisiejszy dzien...Alexandra juz nie ma pozostal Olivier:tak:moze jeszcze sie cos zmieni ale do porosdu jeden miesiac a ja juz zadnych opcji nie mam...:confused2::sorry:wiec wybacz kochana za tego Oliviera:zawstydzona/y::tak:w zielonym buzzie:zawstydzona/y:

odgapiara odgapiara odgapiara!!!!!!

hehehe :-D:-D Zartuje! Moj K mowi ze jak chcesz to w Holandii synowi mozesz dac nawet takie samo nazwisko :-D

Nie przeszkadza mi to ani troszke! :tak: upewniasz mnie tylko w moim wyoborze ;-)

Jej, mi raptem 3tyg zostały a imienia nie ma?! Fatalnie. Mąż jest nierozmawialny:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

To niedyskutuj z mezem i sama wybierz:tak::-)
Jak nie chce brac udzialu w wyborze to niech sie przystosuje do Twojego wyboru.

Dokladnie! Wybierz sama i poprostu postaw pod faktem dokonanym tak jak ja to zrobilam :-D:-) teraz maz nie ma nic przeciwko i dumnie mowi wszystkim jak bedzie mial jego synus na imie :-)

Wiecie co jest najgorsze... ze jak juz mialam jakies imie ktore mi sie podobalo, to ktos je przekrecil w wymowie albo pierwszy raz slyszal i powiedzial ze nie ladne i mnie to zniesmaczylo. Ja mialam na mysli dwa imienia Emilie lub Madeleine. Moj problem tkwi wtym ze musze miec takie imie ktore bedzie pasowac w Norwegii i w Polsce. W Norwegii sa podobne imiona, ale praktycznie wszystkie koncza sie na literke -e. Tak ze jakby miala byc Emilie to w Polsce byla by Emilia (Emilka). Ale Madeleine to jest przeciez odpowiednik Magdaleny, a nie chcialabym zeby ja wolali "Madzia". Kurcze gdybym sie spodziewalaa chlopca to na pewno bym wybrala OLIWIER - bo to imie zawsze mi sie podobalo. Tak ze zazdroszcze wam dziewczyny tych Oliwierkow w zielonych Buzzach :-D.

a u nas z Pawełka zrobił się Bartuś, następnie Wojtuś.
I jeszcze przypomniało mi się jak jako małolata wszystkim mówiłam, ze jeśli będę mieć syna to na bank będzie Dominik. Niestety na Dominika mój K nie chce się zgodzić...

Czas płynie a my kompletnie niezdecydowani, już mnie to nawet drażni, bo chciałabym już mówić do brzuszka po imieniu, i po imieniu o nim myśleć , a tu nic...

Jeśli nasz synuś spłatałby nam figla i okazał się dziewczynką będzie Aleksandrą. Chcę Oleńkę w razie czego ;)

Ja wybrałam sama imię - Hania.
00020396.gif

Długo myślałam jakie a kierowałam się tym czy znam kogoś z imieniem np. Monika i czy tą osobę lubie i jaka ta osoba jest- hmm głupie myslenie ale jakoś tak łatwiej mi sie myslało nad imieniem.:zawstydzona/y:

Każdy pytanie. "Jak będzie mieć na imię?" a Ja "No, Hania." [Wyobraźcie sobie nikomu się to imie nie podoba] Nawet mój B. każdemu mówił że będzie Hania, a ostatnio z tekstem "Może wymyślimy inne?To takie stare, nieładne":-:)szok: Te słowa bardzo dla mnie były przykre... :confused2:

Przyzwyczaiłam się do Hani.

Jego wybór to _Ewa, Kasia, Ania. :shocked2: Chociaż sam dokładnie nie wie.
A mój- nadal Hania wacham się jeszcze nad Nadią i Dominiką.:rofl2:

Ale się rozpisałam...:laugh2:

Ja od poczatku wiedzialam ze jak bede miec coreczke to bedzie NADIA. Niestety u mnie w rodzinie jest jakas "klatwa" nad tym imieniem i kazda Nadia rodzi sie z kuleczkami miedzy nogami :-D:-D Tak bylo z Kacperkiem mojej cioci, Michalem kuzynki no i moim Olivierkiem ;-) Dlatego nastepnym razem jak bede w ciazy wstrzymam sie z wyborem imienia dla corki hehe :-)

Ja wybrałam sama imię - Hania.
00020396.gif

Długo myślałam jakie a kierowałam się tym czy znam kogoś z imieniem np. Monika i czy tą osobę lubie i jaka ta osoba jest- hmm głupie myslenie ale jakoś tak łatwiej mi sie myslało nad imieniem.:zawstydzona/y:

Każdy pytanie. "Jak będzie mieć na imię?" a Ja "No, Hania." [Wyobraźcie sobie nikomu się to imie nie podoba] Nawet mój B. każdemu mówił że będzie Hania, a ostatnio z tekstem "Może wymyślimy inne?To takie stare, nieładne":-:)szok: Te słowa bardzo dla mnie były przykre... :confused2:

Przyzwyczaiłam się do Hani.

Jego wybór to _Ewa, Kasia, Ania. :shocked2: Chociaż sam dokładnie nie wie.
A mój- nadal Hania wacham się jeszcze nad Nadią i Dominiką.:rofl2:

Ale się rozpisałam...:laugh2:
ja uwazam ze hania to sliczne imie !!!! niestety tez musze miec imie ktore bedzie wystepowalo w polsce i anglii mamy miec olivie ale podobaja mi sie tez polskie tradycyjne imiona np wlasnie hania, roza, zofia;-) Dla mnie ewa kasia i ania to troche za bardzo pospolite znaczy sie tak znane i popularne do znudzenia bez obrazy:sorry2: nie dalabym tak corci na imie nie zeby olivia bylo jakos wyjatkowe ale te mi sie szczegolnie nie podobaja ja bym sie upierala przy hani:tak:

Weri chociaż Ty uważasz,że wybrałam ładne imię.
Kiedyś te imiona (Agnieszka,Paulina,Kasia itp.) były "modne" a teraz już nie.
Teraz tak dużo się rodzi Julii, Zuziek :cool2:

Mój B. niestety nadal uważa,że dzieci w przedszkolu będą sie wysmiewać z Naszej córki jak będzie mieć Hania na imię:wściekła/y::no:. I nawet wymyślił "Hanka-firanka' tak będą wołać na nią:eek:.co za czub:szok:

Oliwia też mi się podoba- może jak mój B.nie przyzwyczai się do Haniulki to dam Oliwia- jeszcze 5 tyg .Zobaczymy.:tak:

reklama
Do góry