reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

Ja chciałam Hanulę, ale moja przyjaciółka "zarezerwowała" to imię wcześniej ;-) A teraz Zośka przestała mi pasować i rozpoczynamy poszukiwania imienia od początku.

reklama
Ja tam uwazam ze wszystkie imiona sa ladne. Tak jak kilka lat temu ludzie smiali sie z Marysiek Zosiek Jasiow itd itd tak teraz sa to najbardziej popularne imiona. Gdy mi mama dawala na imie Klaudia nie wiedziala ze w tym samym czasie bedzie to jedno z bardziej popularnych imion i teraz mam pelnooo rowiesniczek Klaudii. W samej klasie bylysmy 3 a w przedszkolu w grupie 4. A dzieci jak beda chcialy dac jakies przezwisko do znajda je do kazdeeeego imienia. Czy to bedzie Hania czy Olivier czy Kasia.

Hania, Hanna, ladnie brzmi. U mnie na osiedlu jest sporo dziewczynek od roku do 3 lat o tym imieniu, i przewaznie sa to sliczne male laleczki :)

Ale tak jak Klaudzia pisze a jak ja kiedys pisalam: kazde imie dziecka jest ladne i wyjatkowe. Szczegolnie dla rodzicow dziecka. I nie nalezy jego kwestionowac. A na to czy inni beda sie wysmiewac niestety nie mamy wplywu. Zalezy to tylko wylcznie od wychowania.

Weri chociaż Ty uważasz,że wybrałam ładne imię.
Kiedyś te imiona (Agnieszka,Paulina,Kasia itp.) były "modne" a teraz już nie.
Teraz tak dużo się rodzi Julii, Zuziek :cool2:

Mój B. niestety nadal uważa,że dzieci w przedszkolu będą sie wysmiewać z Naszej córki jak będzie mieć Hania na imię:wściekła/y::no:. I nawet wymyślił "Hanka-firanka' tak będą wołać na nią:eek:.co za czub:szok:

Oliwia też mi się podoba- może jak mój B.nie przyzwyczai się do Haniulki to dam Oliwia- jeszcze 5 tyg .Zobaczymy.:tak:

Hania bardzo mi się podoba i gdyby nie fakt że sama mam na imię Ania to chyba wybrałabym takie imię :-) teraz bardzo dużo rodziców daje tak na imię i jedyny kłopot jaki może mieć córcia w szkole to to że będzie miała sporo rówiesnic o tym imieniu a nie z tym że będą ją przezywać
Zosia też bardzo ładnie mój mąż ma siostrę która ma tak na imię i właśnie często mówi do niej Zosia , Zosieńka pomimo tego że to już "stara" baba przed czterdziestką ;-)

A mój synuś będzie FABIANEK

Fabian to byla jedna z opcji tez dla mojego synka. Tyle ze nie podobalo mi sie jak sie je tu wypowiada, bo brzmi bardziej dziewczeco.
Widzisz jak zaproponowalam opcje Fabian to moj maz na to ze zadnego Fabiana-Pawiana nie bedzie. a pozniej zapomnial ze taka opjce podalam i jak sam zaproponowal Fabian to jakos nie umial sobie przypomniec ze wczesniej wolal Pawian...

wniosek taki ze jak sie przyzwyczai do imienia to nie brzmi pozniej ono smiesznie ;-);-);-)

a ja mam ten sam problem co na początku, czyli jeśli mojemu synkowi rzeczywiście zniknęły jajeczka to nie mamy żadnej opcji na imie dla dziewczynki i pewnie tak będzie aż do porodu i dopiero jak się urodzi to wymyślimy :))

hehe...
xxxklaudziaxxx....z nazwiskiem byl by problem;-)a przez to ze ty juz dajesz swojemu maluszkowi Olivier...jakos mi niesmacznie z tym ze i ja nie mam jakies opcji innej jak narazie...choc szczerze mowiac chce bardzo ja znalezc bo ten Olivier jakos mi niepasuje do konca...ale jak narazie jedyne imie,ktore mojemu M nie przeszkadza i uznaje je za stosowne:sorry:
mi bardzo sie podoba Marcel...ale przyjaciel mojego M ma tak na imie..szkoda...
ale z drugiej strony patrzec..to nie powinnam sie az tak przejmowac...jak to sie mowi"nie jednemu jacek na imie"a ponadto z wozkow dzieci wyrosna...a moj sie rozni od twojego tym ze maxi cosi mam czerwone i czarne:-p:-D
no zobaczymy jak to jeszcze bedzie...moze zobacze maluszka i wtedy bede wiedziec ktore imie lepiej bedzie do niego pasowac:))):tak::tak::tak:

reklama
hehe...
xxxklaudziaxxx....z nazwiskiem byl by problem;-)a przez to ze ty juz dajesz swojemu maluszkowi Olivier...jakos mi niesmacznie z tym ze i ja nie mam jakies opcji innej jak narazie...choc szczerze mowiac chce bardzo ja znalezc bo ten Olivier jakos mi niepasuje do konca...ale jak narazie jedyne imie,ktore mojemu M nie przeszkadza i uznaje je za stosowne:sorry:
mi bardzo sie podoba Marcel...ale przyjaciel mojego M ma tak na imie..szkoda...
ale z drugiej strony patrzec..to nie powinnam sie az tak przejmowac...jak to sie mowi"nie jednemu jacek na imie"a ponadto z wozkow dzieci wyrosna...a moj sie rozni od twojego tym ze maxi cosi mam czerwone i czarne:-p:-D
no zobaczymy jak to jeszcze bedzie...moze zobacze maluszka i wtedy bede wiedziec ktore imie lepiej bedzie do niego pasowac:))):tak::tak::tak:

hehe :)

Musisz byc pewna co do imienia. Ja od poczatku wiedzialam ze to to. inne mi jakos nie do konca siedzialy choc podobalo mi sie wsumie kilka. Marcela tez przerabialam ale nikomu innemu sie nie podobalo. ;-)
a czemu ci niesmacznie z tym ze ja tez daje Olivier. Przeciez jest tyle babek ktore teraz tak dadza swojemu synkowi na imie ;-) nie my jedyne o nim myslimy. Moja znajoma ktora urodzila tydzien temu tez miala dac Olivier i nie przeszkadzalo mi to ani troszku ;-)
a moze faktycznie w szpitalu zadecydujesz jakie imie bedzie idealne dla Twojego syneczka :-)

Do góry