reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

reklama
A jak wam się podoba imie NIKITA? Dla dziewczynki oczywiście :) .

Czy znacie kogoś, komu udało się tak nazwać dziewczynkę? Z tego co wiem są olbrzymie problemy z nadaniem takiego imienia w USC, ponieważ w Polsce jest ono uznawane za imie męskie (np. Nikita Chruszczow). Ja uważam, że to głupota... w Rosji może tak jest, ale w Polsce nie znam imienia męskiego kończącego się na "a".

A jak wam się kojarzy to imie? Myślicie, że warto o nie walczyć w Urzędzie Stanu Cywilnego?

Nikita nie jest imieniem żeńskim. Pomyśl o przyszłości dziecka, bo jeżeli będzie miała styczność z Rosjanami, albo innymi słowiańskimi narodami (Nikita jest też w Bułgarii,. Słowacji itp), nieprzyjemnie zrobi się jej, jak się dowie, ze to imię męskie. A z tego co się orientuję to w Polsce też figuruje jako imię męskie. Ale zrobisz jak uznasz za stosowne.

Nikita.. Cóż, kojarzy mi się z Chruszczowem, a to wystarczający powód, żeby powiedzieć, że mi sie nie podoba:-)
Klaudzia, Gosia, Anja.. Ja też czekam na chłopca i buzza, ale mimo, że cygan dla towarzystwa dał sie powiesić to jednak nie postawię na Oliviera:-)
Ostatnio stwierdziliśmy, że jak tak dalej pójdzie, to syn będzie się nazywał: Noname lub Anonim albo Incognito:-) Mnie wciaż Jerrremi prześladuje:-)

Nikita.. Cóż, kojarzy mi się z Chruszczowem, a to wystarczający powód, żeby powiedzieć, że mi sie nie podoba:-)
Klaudzia, Gosia, Anja.. Ja też czekam na chłopca i buzza, ale mimo, że cygan dla towarzystwa dał sie powiesić to jednak nie postawię na Oliviera:-)
Ostatnio stwierdziliśmy, że jak tak dalej pójdzie, to syn będzie się nazywał: Noname lub Anonim albo Incognito:-) Mnie wciaż Jerrremi prześladuje:-)

bardzo ladne imie Jerremi...u mojego synka w szkole jest jeden Jerremi-rozbujnik niesamowity:-Dprzed wakacjami moj maly w szkole mial fest z ojcami i ich dzieci..i ten Jerremi do wychowawczyni mowi..."pani beya??jest pani homo??"ojcu glupio sie zrobilo...ale i tak wszyscy popadli w smiech:zawstydzona/y::-Dpotem moj mati tez to zaskoczyl i jak nie mogl zgodzic sie na podworku z dziecmi to tez raz wypalil do chlopca ze homo jest:zawstydzona/y:oj byla rozmowa...byla:sorry2:ale i tak te imie jest samo w sobie bardzo ladne:-)

u mnie teraz sie waha...Olivier lub Alexander:tak:

Ja wczoraj pytam sie meza: i co, przyzwyczailes sie juz do imienia Alanek? Uslyszalam krotkie: nie. Wiec odpowiedzialam: to masz na to jeszcze ok 2.5miesiecy bo z Maciejkiem juz sie przyzwyczailismy i nie wyobrazam sobie zmieniac.
Wiem, wiem, zolza jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Powinna to byc wspolna decyzja. Ale przy pierwszym synku tez co zaproponowalam to nie odpowiadalo, w oncu dalam jemu wolna reke. Teraz moja kolej:-p
Macius kazdemu mowi, ze bedzie mial braciszka Alanka, a wcale go jakos nie nastawialam. Slyszal jak ja mowilam i w koncu zaakceptowal.:-D

Kurde Malina ale zolza z Ciebie.... daj Olivier hehehehe zartuje :-)
Jerremi bardzo ladnie ;-)

Royanna ja tez sama zadecydowalam ze bedzie Olivier, bo kazde imie ktore zaproponowalam bylo zle. Bylo kilka imion ktore katygorycznie odrzucil wiec wybralam te ktore najbardziej mi sie podobalo i bylo odpowiednie i w Polsce i w Anglii

Jeremi mi się podoba ale ja lubie tradycyjne imiona ;-)
Nikita bym nie dała a kojarzy mi się albo z Chruszczowem albo z tą morderczynią i tak źle i tak niedobrze :sorry2:i nie wydaje mi się żeby warto było o to toczyć walkę z urzędami
co do wyboru to mój mąż zgodziłby się chyba na wszystko co bym wymyśliła :-) właściwie jest mi trochę przykro z tego powodu bo sam też mógłby się troche wysilić i coś wymyśleć :sorry2:

reklama
Dzieki dziewczyny za wsparcie:-) Mojemu się niestety Jeremek nie podoba, a właściwie teściowej, więc może być ciężko z przeforsowaniem.. I generalnie Jeremi to właśnie tradycyjne imię, tylko trochę zapomniane:)
Anja, I Oliviver i Alexander to piękne imiona.. Ja myślałam o Aleksandrze, ale nie lubie Kwaśniewskiego:)

Do góry