reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

Bedac teraz na weekend nad morzem dowiedzialam sie od kuzynki, ze moja cala rodzinka az gotuje sie na mysl o imieniu Alan ;)
a jedna ciotka mnie wkurzyla, bo napisala mi w smsie: "nie jestem zachwycowna, dla mnie to bedzie Jasko". Wiec ja nie myslac dlugo opisalam jej: "Kazdy z Was mial juz mozliwosc wyboru imienia dla swojego dziecka i wybieral jakie chcial. Teraz nasza kolej i trzeba to uszanowac tak jak i my nie zmieniamy imion Waszych dzieci." Uwazam, ze dobrze jej napisalam, i tak naprawde nie powinna sie obrazac, ale coz, sa ludzie i ludziska...Przykro mi, bo lubie ja...I im bardziej slysze od rodziny negatywy, tym bardziej to imie mi sie podoba;)

oj wiem cos o tym ja jak chcialam dac Emil na imie to zaczely sie wielkie protesty ze komus sie to imie kojarzy z jakims dupkiem z pracy itp masakra poprostu!!
Royanka to drugi synek bedzie Alan??mi sie to imie bardzo podoba:-)

reklama
oj wiem cos o tym ja jak chcialam dac Emil na imie to zaczely sie wielkie protesty ze komus sie to imie kojarzy z jakims dupkiem z pracy itp masakra poprostu!!
Royanka to drugi synek bedzie Alan??mi sie to imie bardzo podoba:-)

Dzis na 99% Alan a na 1% Michas, zobaczymy pozniej;-)
Ale ALAN podoba mi sie, z tym, ze sama musze sie przyzwyczaic:-D:-D:-D bo przez 4.5miesiaca wolalam Michas;-):-)

A ja słyszałam, że najlepiej to mieć kilka imion wybranych, i dopiero jak się dziecko zobaczy "na żywo", to nadać to najwłaściwsze i najbardziej pasujące ;-)

A my z mężem jak tylko dowiedzielismy się, że chłopak od razu zaczelismy mówić o nim i do niego Miki (Mikołaj) i teraz nie wypbrażam sobie, że miałoby być inne imię. Chyba, że w środę na USG zniknie siusiak - zmienimy na Mikołajkę :-D

Royanna mi tam sie bardzo ALAN podoba. I jest to jedna z propozycji imion dla mojego synka- jezeli bede miec chlopca.
Ogolnie mam to gleboko w tylku czy sie komus podoba czy nie. :) To Twoj synek i masz prawo dac mu jakie imie ci sie podoba. A nie jest przeciez jakies wiesniacze czy wymyslne :-):tak:

Jak to dobrze, ze moge z Wami podyskutowac...Mi tez nie wydaje sie dziwaczne. Moze mniej spotykane, ale mile w brzmieniu:)

roaynna
Chyba musimy oswoić się z myślą, że nie wszystkim nasze wybory będą się podobać i musimy nauczyć się mieć to w nosie.. :-p
Ja np słyszałam że:
a) Sonia to obciach bo z ruska brzmi oraz dlatego że ludzie tak na psa wołają :shocked2:
b) Leon to jakiś dziwoląg i czy jestem pewna że chcę dziecku coś takiego zrobić...:szok:

no a ja z nadine przechodze na chlopiece imie:tak:olivier chyba...bedzie..ale jeszcze tak do konca niewiem..wkoncu musze sie zastanowic i wybrac cos z moim M..no i jeszcze ta wielka niewiadoma co bedzie...:dry:moj M chcial dla dziewczynki olivia...ale jest juz w rodzinie..takze moge przystac mu na oliviera...jesli to chlopiec..podoba mi sie marcel..ale moj Mma przyjaciela o tym imieniu..no i juz jestem glupia i niewiem...ah..juz mam dosc tego wybierania..jak mi sie podoba to mojemu M nie..jak jemu cos pasuje to mi nie..i tak wkolo macieju...hihihi...to moze ten maciej??hihi;-)

no a ja z nadine przechodze na chlopiece imie:tak:olivier chyba...bedzie..ale jeszcze tak do konca niewiem..wkoncu musze sie zastanowic i wybrac cos z moim M..no i jeszcze ta wielka niewiadoma co bedzie...:dry:moj M chcial dla dziewczynki olivia...ale jest juz w rodzinie..takze moge przystac mu na oliviera...jesli to chlopiec..podoba mi sie marcel..ale moj Mma przyjaciela o tym imieniu..no i juz jestem glupia i niewiem...ah..juz mam dosc tego wybierania..jak mi sie podoba to mojemu M nie..jak jemu cos pasuje to mi nie..i tak wkolo macieju...hihihi...to moze ten maciej??hihi;-)

Widze ze mamy nie tylko te same wozeczki ale i propozycje imion :-) ja dla chlopczyka tez chce Oliviera, a dla dziewczynki Nadine ale w Polskiej wersji Nadia bo wszyscy sie burzyli ze nikt nie bedzie wiedzial jak pisac Nadine ale ja i tak bede sobie wolac Nadine jak bedzie dziewczynka hehhe

reklama
Widze ze mamy nie tylko te same wozeczki ale i propozycje imion :-) ja dla chlopczyka tez chce Oliviera, a dla dziewczynki Nadine ale w Polskiej wersji Nadia bo wszyscy sie burzyli ze nikt nie bedzie wiedzial jak pisac Nadine ale ja i tak bede sobie wolac Nadine jak bedzie dziewczynka hehhe

hihihi...no to faktycznie zesmy sie dobraly:-Dto teraz i ja cie zaskocze..niedosc ze te same imionka mamy..wozki...to do tego ja tez jestem fryzjerka z zawodu:-D:tak:tylko ze meska..bo w moich czasach bylo do wyboru meski albo damski:tak:hehe..tylko nie pisalam tego na forum bo niepracuje w swoim zawodzie..tylko sasiadow strzyge czasami i sasiadki:-)chyba mamy dosc podobne gusty:-Dciekawa jestem czy nam sie uda z tymi malenstwami...az jestem ciekawa kogo masz tam w brzusiu teraz..moze jak i ty masz dziewczynke to i moze ja bede miec tez;-)
ps.jakby tak faktycznie bylo i urodzimy dziewczynki..to zastanowie sie nad tym by cie tam w angli nie odwiedzic ..hehe..ze szczescia...mam brata w angli:tak:

Do góry