reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

wiem że łatwo odróżnić choćby po charakterze bo jedno jest spokojne a drugie np nie... więc nawet jakby wyglądały identycznie to się rozróżni...
a jak nie to jedną na niebiesko a drugą na różowo.... hehe
może być że jedna będzie trochę wyższa a duga nie....
zawsze się jakieś różnice znajdzie....
mam kolegów bliźniaków jednojajowych i jeden jet okrągły na twarzy a drugi bardziej podłużny i ma pieprzyk na policzku.....
ja ich odrózniam ale dużo osób nie potrafi.....:-D

reklama
Pewnie najtrudniej jest z niemowlakami jeśli są tej samej wielkości. Myślę, że matka zawsze odróżni swoje dzieci. Ja nie zamierzam ich ubierać jednakowo, więc może to ułatwi sprawę.

Matka na pewno odróżni dzieciaczki ;-) Masz juz wybrane imiona dla swoich księżniczek? Mój mąż upiera się przy Zuzi. I chyba tak zostanie :tak: najlepsze bylo to, że jak się dowiedział, że to dziewczynka, zaczął wybierac już sukieneczki i inne różowe cuda... Chociaż ja za różem nie przepadam ;-)

Pewnie najtrudniej jest z niemowlakami jeśli są tej samej wielkości. Myślę, że matka zawsze odróżni swoje dzieci. Ja nie zamierzam ich ubierać jednakowo, więc może to ułatwi sprawę.
Myślę że to tez jest kwestia opatrzenia i wychwycenia tych różnic.
Np kiedyś wydawało mi się że wszyscy ludzie z Indii wyglądają tak samo dopóki ich nie spotkałam w życiu i dopóki nie zaczęłam z nimi przebywać od czasu do czasu... (wcześniej pracowałam w indyjskiej restauracji w Dublinie)
Do dzisiaj np wszyscy Chińczycy i Japończycy wyglądają dla mnie identycznie :-D

Właśnie nie mam pojęcia, jak dać małym na imię! I coś mi się wydaje, że jeszcze długo nie padnie żadna konkretna propozycja :sorry2:

Do dzisiaj np wszyscy Chińczycy i Japończycy wyglądają dla mnie identycznie :-D
Dla mnie też oni są identyczni! popatrzcie np na to zdjęcie:
257336.jpg

reklama
Do góry