My jeszcze myślimy, ale wstępne ustalenia wyłoniły: Wincentego, Henryka i Stefana
Trafiłam na super forum na gazecie dotyczące imion. Ile tam pięknych imion się przewija, szkoda że ludzie w większości ograniczają się do niedużego zbioru imion, skoro tyle pięknych jest imion w PL. Mi się podoba np. różnorodność imion w USA
Mi też się Bronisława nie podoba, choć moja wspaniała prababcia tak miała na imię. Takie za mało kobiece jest. Ale Stefania piękne
Też nie lubię imin typu Alfons, Andżelika, Samanta, ale po prostu bardzo źle mi się kojarzą. Wiele imion mi się podoba, także tych bardzo popularnych jak Zofia czy Stanisław, no ale średnio fajnie mieć tak samo na imię, jak wiele innych osób dookoła. Moja przyjaciółka jest też Ewa i ja się cały czas z tym dziwnie czuję
A przyjaźnimy się już od 15 lat
W ogóle to ciekawe jest z tymi imionami w różnych miejscach w PL. Kati napisała o Helenie i Antonim, u nas w Wawie to mega popularne imiona, Antoni na 2 pozycji popularności, Helena na 7. Oba bardzo mi się podobają, choć Antoni coraz mniej ze względu na osłuchanie, wszędzie małe Antki dookoła.
link do forum o imionach -
Wszystko o imionach - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl