reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona lipcowych dzidziusiów

Mój ma na imię Ryszard :) dlatego tak się upierał przy tym Wiktorze ale maluch mu spłatał figla i siusiaczka nie ma he he więc będzie Maja .
A to prawda że nie które imiona są po prostu nie odpowiednie dla tych czasów co mamy no co w szkole się dzieci wyśmiewają.. przykre to...
wiem jak śmieją się z 7 letniego chłopczyka któremu rodzice dali na imię Tadeusz .

reklama
Bo jest taka kopalnia,która nazywa się Marcel wlasnie.....Najważniejsze,by Wam się podobało,reszta sie przyzwyczai
hahaha i to niedaleko mnie, jeżdżę tam z Mateuszem do lekarza :-) ale u nas na śląsku dużo Marcelów i nikt sie nie przejmuje że kopalnia. Enter ty też z tych rejonów?
moj do kazdego imienia wymysla rymowanke :-D

No niezły jest ;-)

Mi sie bardzo podoba imię Maurycy, znałam jednego chłopaka i spoko gość, ale mojemu M. sie nie podoba:sorry:

Karolina - a u nas dużo Tadeuszów. W naszym otoczeniu jest masa niedawno zapomnianych imion i nikt się nie śmieje, więc może i u Was to się zmieni. Znam małe dzieci o imionach: Stefania, Wincenty, Tadeusz, Kazimierz, Gustaw, Jadwiga, Tytus, Zygmunt, Laura, Roman, Józef, Róża, Bronisława, Bruno, Juliusz, Anatol, Edmund itp. i to często nie jedno a kilka. Pomijam że moi synowie mają też imiona Zygmunt i Edmund. Ja nie lubię nadawania popularnych imion, bo jestem Ewa i zawsze byłam tą jedną z wielu, wielu.

Kati, ja w życiu 1 raz mialam styczność z Marcelem....No tak mieszkam na Śląsku i tak mi się to imię kojarzy.

Mili,fajnie,że udało się wybrać imię. Dla mnie odpada ze względu na medyczne znaczenie i tłumaczenie greckie.

co do nietypowych imion koleżanka dała imię synkowi Edgar - Edi mu mówią
przyjaciółka ma Jagodę
a M. jest chrzestnym Róży :-)

kolezanka tez ma Jagode....podoba mi sie to imie.

co do starodawnych imion to niektore mi sie podobaja np Jan, Stanislaw ale np Kazimierz czy wladyslaw to bardziej kojarzy mi sie ze starsza osoba

reklama
Moi znajomi dali swojej córce na imię Amanda, mi ono osobiście si nie podoba ale to kwestia gustu. Najważniejsze żeby w przyszłości dziecko nie miało pretensji do rodziców za to że chcieli być tak bardzo oryginalni.

Do góry