reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona, imiona...

Ja chciałam Kacper, ale mój brat natnął się na tą listę i zobaczył że to było 2 z najczęściej nadawanych imion -jakby to miało jakieś znaczenie. Ksawery było iminiem wybranym przez nas już kilka lat temu i obok Kacpra prezentuje się dość godnie :-)
No ale jeszcze jest czas więc pewnie nam coś wpadnie nowego do głowy :-D

reklama
Ja nie wiem jeszcze jaka płeć, ale obstawiamy dziewczynkę i będzie Kornelia a jak jednak wyjdzie chłopiec to na prawdę nie wiem.... prawdopodobnie Kamil

Makao tak bedzie Maz zastanawia sie nad Japie (czyta sie Japi) albo Tinashe ewentulanie moze jeszcze cos mu wpadnie w oko w miedzy czasie. Ma wolna reke, najwazniejsze, ze pierwsze imie podoba nam sie obu :-)

No to i ja się dopiszę :)
U nas imiona wybrane były już od samego początku ciąży.
2 września wyszła pozytywna beta, a 8 września wybraliśmy z mężem imiona :tak:
I tak żyliśmy z ZoStachem do 6 grudnia, bo wtedy dr zrobił nam prezent na Mikołajki i na 75% wypatrzył "dziełczynkę" :-)
Także u nas Zosia została już Zosią i na całe szczęście przez święta nic jej między nóżkami nie urosło:)))))

Bąbelek Kamile to naprawdę fajne chłopaki, więc polecam :-D
My nie znamy jeszcze płci i pomysłu właściwie też nie mamy.
Z córeczką ostateczna decyzja była kilka dni po urodzeniu.
Tylko że ja mam kilka wymogów które imię musi spełniać i nie jest łatwo:
-nie może mieć R
- musi pasować do Natalia, Sylwia, Kamil, a więc powinno mieć L
- musi się wołać tak jak pisze się w dokumentach a więc odpadają tego typu jak Katarzyna, Aleksandra, Stanisław, Antonina, Franciszek itd.
- i fajnie by było gdyby się łatwo zdrabniało.
Była propozycja na Milena, Kalina, dla chłopca totalny brak pomysłu, więc pewnie będzie dziewczynka.

reklama
Do góry