reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ImIoNa Girls&Boys

ajako - satan nowie ze zlosci hihi ogolnie to kuzyna dziecko coreczka nie umiala powiedziec nataniel tylko sataniel jej wyszlo i tak sobie do niego czasem gadamy ;] Bo czasem jest diabelkiem ;]

aaa no chyba, ze tak, bo juz myslalam, ale biedne dziecko takie ładne imie ma, a nazywaja go na codzien po szatansku :-D a Nataniel to mnie osobiscie sie bardziej z aniolem (nie wiem czemu, ale tak milo jakos sie na sercu robi i miekko) niz diablem kojarzy.

my mamy dosc dlugie nazwisko, ja do tego mam dlugie imie (joanna) i dwa dosc dlugie czlony nazwiska, dlatego Julce na przyszlosc chcialam zaoszczedzic dlugiego pisania i przedstawiania sie (zwlaszcza przez telefon w pracy, aleee to wkurzajace:-D) gdyby zdecydowala sie kiedys na nazwisko swoje i po mezu. Stad krotkie imie dla niej, dla drugiej potencjalnej corki tez musi takie byc! ot taka moja polityka w tym temacie:-D
bardzo podoba mi sie i chcialam dla niej juz- Zofia, ale moja mama ma tak na imie i straszny z niej huragan w domu, dlatego maz sie nie zgodzil. Z tym, ze moja mama to prawdziwy baran (znak zodiaku of course) i charakterek niczego sobie:-D

reklama
Mnie też się Leon bardzo podoba. I do tego jest międzynarodowym imieniem, co już w ogóle plasuje go wysoko. Ale w moim przypadku raczej dla ewentualnego drugiego syna
wink2.gif
.

ale nigdy nie zrozumiem rodziców którzy dają dzieciom: Kosmo itp.
Kosmo? Nigdy nie słyszałam takiego. Może chodziło Ci o imię Kosma? To imię greckiego pochodzenia, w Polsce nadawane od bardzo dawna, chociaż rzadko. Mnie się niezmiernie podoba. Lubię takie oryginalne imiona, a już męskie zakończone na "a" to w ogóle:tak:.

Kosmo? Nigdy nie słyszałam takiego. Może chodziło Ci o imię Kosma? To imię greckiego pochodzenia, w Polsce nadawane od bardzo dawna, chociaż rzadko. Mnie się niezmiernie podoba. Lubię takie oryginalne imiona, a już męskie zakończone na "a" to w ogóle:tak:.

nie - Kosmo, męża kolega z pracy ma syna o takim imieniu.

ja tez mam dlugie nazwisko po mezu i zakrecone doslownie ;] i jak mam siebie badz syna zapsiac to jest proze podac imie mowie a w sluchawce "jak?" nawisko - i tu literowac musze ;p

Ja z racji tego, że coraz bardziej czuję, że będzie chłopka poszperałam w imionach i mam kilka typów: Jeremi (faworyt), Ziemowit, Krzesimir, Jaromir, Dobromił i Bogumił (nie konsultowane jeszcze z M ;-)). Co do córki to podoba mi się Bogna, Stachna...
zobaczymy co się wykluje ;-)

U mnie Borysek stwierdził że jak będzie chłopczyk to damy mu Józio a jak dziewczynka to Złotowłosa :-D
Ale podoba mu się też Jagódka ( i mnie też coraz bardziej )

oeignalne ;] moj faworyt z twoich to Jeremiasz ;]

No nie mniej chyba niz Dobrochna ;-) a Jeremiasz na bank nie przejdzie u M (skojarzenie bodajże z Klanu gdzie ta babcia mówi Jeremiaszku :-p), Jeremi juz chyba bardziej mu podpasuje, zdrobniać tez można fajnie (Remuś, Mimi, Misio itd ;-))

U mnie Borysek stwierdził że jak będzie chłopczyk to damy mu Józio a jak dziewczynka to Złotowłosa :-D
Ale podoba mu się też Jagódka ( i mnie też coraz bardziej )

Borys i Jagoda - fajnie brzmi :tak:

reklama
Jeremi (faworyt), Ziemowit, Krzesimir, Jaromir, Dobromił i Bogumił

Jeremiego to nawet mam na swojej liście:-D, ale dla pierwszego syna to nie ma szans, żeby przeszło. Bardzo bardzo lubię to imię. Ziemowit też strasznie mi się podoba. I Krzesimir .
Bogumił mam wrażenie, że jest bardziej "wujkowaty".

Do góry