reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ImIoNa Girls&Boys

Niestety nie znam płci, więc jeszcze nic nie jest do końca przesądzone w kwestii imienia. Wiemy na pewno, że będzie 1 imię. Ja od początku intuicyjnie czuję, że będzie chłopiec. No i dla synka wybraliśmy już na początku imię - będzie Radosław. Natomiast mąż i inni docierają do mnie z informacją, że może będzie dziewczynka. Oczywiście tego nie wykluczam, bo to jeszcze tak naprawdę wielka niewiadoma. Będę się cieszyć tak samo czy to bedzie córeczka czy synuś. W zasadzie to już trochę oszalałam na punkcie tego maluszka :) Jednak dla córeczki mamy wybranych kilka imion, ale cały czas poszukujemy jeszcze innego, bo żadne w 100% nam nie pasuje. Zdecydowany brak zdecydowania w sprawie imienia damskiego. Zupełnie inne typy nam sie podobają. Bardzo ciężki wybór!

reklama
Gagucha szczerze ? Bernaś dla małego chłopca brzmi bardzo fajnie ale dorosły Bernard jakoś mi nie leży
Ale to tylko moje zdanie więc jakie ono ma znaczenia? Ważne aby Wam się podobało

Szatynka a
nie znasz płci bo maluszek nie pokazał na USG czy nie chciałaś widzieć?

Atomówka chcemy znać, ale maluszek się nie ujawnił. Miałam USG godzinę, ale cały czas zakrywał sie nóżkami i był blisko łożyska. Naprawdę w zaden sposób nie dało się wypatrzeć. Liczę, że na USG w 30 tygodniu się pokaże... W pierwszej chwili chciałam latać po innych lekarzach i USG, ale dałam sobie spokój - naprawdę płeć nie robi mi różnicy, bo będę tak samo kochac to dzieciątko. Jedynie zakupy byłyby o niebo łatwiejsze, a tak to większość unisexy kupujemy, choć mamy kilka ubranek dla dziewczynki i kilka typowych dla chłopca :)
Gagucha ja mam jednego kolegę Bernarda. Mówiliśmy na niego po prostu Bernard, bo jest bardzo mądrym i inteligentnym chłopakiem. Taki typowy naukowiec i w tym kierunku idzie. Mi się dobrze kojarzy :) Aczkolwiek zdrobnienia mi się nie podobają.

atomówka-na takie właśnie opinie czekałam :) - szczere. Może dzięki temu mi się coś rozjaśni. Jakbym miała mniej popularne nazwisko, to nie miałabym zadnego problemu. Jest mnóstwo pięknych imion. Zawsze podobał mi sie Adam, Filip, Jan i wiele wiele innych..no ale niestety, chyba warto wymyślić coś w miarę oryginalnego.

Kasiulka-Grześ? Jak dla mnie super! W sumie zapomniane trochę to imię, a przecież jest takie ładne i dostojne: "Grzegorz"...

szatynka-jestem bardzo wdzięczna i za Twoją opinię :) dzięki. Fajnie byłoby jakby z imieniem zawsze wiązały się te same cechy, bo te podane przez Ciebie bardzo mi się podobają hehe :)

Ostatnia edycja:
Gagucha - dla mnie Bernard jest absolutnie rewelacyjny. Bez wahania bym nadała. Imię jest dość międzynarodowe (nie wiem, czy to ma dla Ciebie jakiekolwiek znaczenie). Można używać go w pełnej formie, a i zdrobnień da się masę wymyślić: Berni, Benek itp.

Gagucha synek mój też będzie miał popularne nazwisko do tego długie bo Chmielewski a my dajemy popularnego Aleksandra

Myślę,że nie ma co się przejmować czy będzie setnym Janem Kowalskim czy jednym jakimś tam jakimś
Jak imię Nam się podoba i czuje ,że pasuje do Naszej rodziny i do dzidzi, i przede wszystkim "czujemy" to imię to nie ma się co wahać tylko nadawać

Mam sąsiada Bernarda - wielu mówi do niego Beni - facet jest po prostu fantastyczny, a do tego ma tak świetne poczucie humoru i w ogóle jest tak pogodny, że nawet w pochmurny dzień rozjaśnia otoczenie jak jasne słoneczko. Więc skojarzenia mam dobre ;-)

gagucha imie super my też je rozważaliśmy, bo chcieliśmy dopasować fajne imie do imienia starszego synka i postawilismy na twardą końcówkę. Więc w grę wchodziły Edward, Bernard i Leonard ale w końcu chyba będzie mały Edzio bo dziadek mojego M miał tak na imię i to zdecydowało. Chociaz ja jeszcze nie do końca jestem przekonana bo pozostałe 2 lepiej mi się podobają, ale wszyscy do brzucha już mówią Edziu.

reklama
Do góry