reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ImIoNa Girls&Boys

Niestety nie znam płci, więc jeszcze nic nie jest do końca przesądzone w kwestii imienia. Wiemy na pewno, że będzie 1 imię. Ja od początku intuicyjnie czuję, że będzie chłopiec. No i dla synka wybraliśmy już na początku imię - będzie Radosław. Natomiast mąż i inni docierają do mnie z informacją, że może będzie dziewczynka. Oczywiście tego nie wykluczam, bo to jeszcze tak naprawdę wielka niewiadoma. Będę się cieszyć tak samo czy to bedzie córeczka czy synuś. W zasadzie to już trochę oszalałam na punkcie tego maluszka :) Jednak dla córeczki mamy wybranych kilka imion, ale cały czas poszukujemy jeszcze innego, bo żadne w 100% nam nie pasuje. Zdecydowany brak zdecydowania w sprawie imienia damskiego. Zupełnie inne typy nam sie podobają. Bardzo ciężki wybór!

reklama
Gagucha szczerze ? Bernaś dla małego chłopca brzmi bardzo fajnie ale dorosły Bernard jakoś mi nie leży
Ale to tylko moje zdanie więc jakie ono ma znaczenia? Ważne aby Wam się podobało

Szatynka a
nie znasz płci bo maluszek nie pokazał na USG czy nie chciałaś widzieć?

Atomówka chcemy znać, ale maluszek się nie ujawnił. Miałam USG godzinę, ale cały czas zakrywał sie nóżkami i był blisko łożyska. Naprawdę w zaden sposób nie dało się wypatrzeć. Liczę, że na USG w 30 tygodniu się pokaże... W pierwszej chwili chciałam latać po innych lekarzach i USG, ale dałam sobie spokój - naprawdę płeć nie robi mi różnicy, bo będę tak samo kochac to dzieciątko. Jedynie zakupy byłyby o niebo łatwiejsze, a tak to większość unisexy kupujemy, choć mamy kilka ubranek dla dziewczynki i kilka typowych dla chłopca :)
Gagucha ja mam jednego kolegę Bernarda. Mówiliśmy na niego po prostu Bernard, bo jest bardzo mądrym i inteligentnym chłopakiem. Taki typowy naukowiec i w tym kierunku idzie. Mi się dobrze kojarzy :) Aczkolwiek zdrobnienia mi się nie podobają.

atomówka-na takie właśnie opinie czekałam :) - szczere. Może dzięki temu mi się coś rozjaśni. Jakbym miała mniej popularne nazwisko, to nie miałabym zadnego problemu. Jest mnóstwo pięknych imion. Zawsze podobał mi sie Adam, Filip, Jan i wiele wiele innych..no ale niestety, chyba warto wymyślić coś w miarę oryginalnego.

Kasiulka-Grześ? Jak dla mnie super! W sumie zapomniane trochę to imię, a przecież jest takie ładne i dostojne: "Grzegorz"...

szatynka-jestem bardzo wdzięczna i za Twoją opinię :) dzięki. Fajnie byłoby jakby z imieniem zawsze wiązały się te same cechy, bo te podane przez Ciebie bardzo mi się podobają hehe :)

Ostatnia edycja:
Gagucha - dla mnie Bernard jest absolutnie rewelacyjny. Bez wahania bym nadała. Imię jest dość międzynarodowe (nie wiem, czy to ma dla Ciebie jakiekolwiek znaczenie). Można używać go w pełnej formie, a i zdrobnień da się masę wymyślić: Berni, Benek itp.

Gagucha synek mój też będzie miał popularne nazwisko do tego długie bo Chmielewski a my dajemy popularnego Aleksandra

Myślę,że nie ma co się przejmować czy będzie setnym Janem Kowalskim czy jednym jakimś tam jakimś
Jak imię Nam się podoba i czuje ,że pasuje do Naszej rodziny i do dzidzi, i przede wszystkim "czujemy" to imię to nie ma się co wahać tylko nadawać

Mam sąsiada Bernarda - wielu mówi do niego Beni - facet jest po prostu fantastyczny, a do tego ma tak świetne poczucie humoru i w ogóle jest tak pogodny, że nawet w pochmurny dzień rozjaśnia otoczenie jak jasne słoneczko. Więc skojarzenia mam dobre ;-)

gagucha imie super my też je rozważaliśmy, bo chcieliśmy dopasować fajne imie do imienia starszego synka i postawilismy na twardą końcówkę. Więc w grę wchodziły Edward, Bernard i Leonard ale w końcu chyba będzie mały Edzio bo dziadek mojego M miał tak na imię i to zdecydowało. Chociaz ja jeszcze nie do końca jestem przekonana bo pozostałe 2 lepiej mi się podobają, ale wszyscy do brzucha już mówią Edziu.

reklama
Do góry