reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ImIoNa Girls&Boys

Vill u Nas maluch tez będzie miał długi nazwisko ale jakoś się tym nie przejmuję

Kurdę no właśnie gdyby nie ten Olek to już na 100% bym była zachwycona a tak to kicha
No cóż może wpiszemy Aleks w papiery i tyle?

reklama
vill- Ania baaaaardzo ładnie!! czemu sie nie chcesz zgodzic na takie ładne imie? do dlugiego nazwiska bedzie akurat!

Bo mi jakoś nie pasuje - za dużo Anek znałam i znam, u nas prawie co druga to Ania, a chciałabym coś wyjątkowego (może trochę próżność przeze mnie przemawia :rolleyes2::zawstydzona/y:), niekoniecznie bardzo, ale jednak... No, mamy jeszcze czas. I nie wiadomo czy nie będzie chopak, bo to może zakończyć wszystkie spory opcjonalnie :-D

mnie się Ania bardzo podoba ale siostra mojego męża ma tak na imię więc odpada... tak samo jak Teresa mi się podoba ale teściowa ma tak na imię więc... wiadomo :-p

Ja mam straszny dylemat, bo nie mam pojęcia jak dać na imię małej. Zawsze chciałam Polę a im dłużej myślę o tym imieniu tym bardziej jestem na nie. Jakoś chyba nie pasuje do naszej rodziny :)
Bartosz chciałam żeby był Michał a mąż nie chciał, jak się urodził wyglądal jak Michał i do dziś tak uważamy obydwoje z mężem ale mąż już nie chciał zmieniać po porodzie :( a żałuję. Dlatego chyba teraz poczekam do porodu. Kilka sobie wymyślę i zobaczę kto wyjdzie :)
Pola lub Ela, Ola tez ładne ( ale Aleksandra nie ładne). Pomału nie wiem czemu myślę o Anii chociaż nie lubię tego imienia i co druga to Ania, tyle że okazuje się że już od lat Ania nie jest takie popularne.
Jeszcze Agnieszka mi się podoba i Gaja , Zuzia ( ale teraz co druga Zuzia ) i Zosia (też za popularne).

Maria - sporo masz propozycji, na pewno coś fajnego wybierzesz. Mnie się z tych Twoich najbardziej chyba Ania podoba. Takie klasyczne imię, wciąż nadawane, ale już nie tak przeraźliwie często. Sama bym ją rozważała, ale na teściową mówią Ania, więc odpada. Zuzia, Zosia, Ola są bardzo popularne. Agnieszka znowu z drugiej strony, rzadko nadawana i najprawdopodobniej będzie odbierana przez to pokolenie "ciotkowato" (jako imię z pokolenia matek, coś w stylu tego jak my odbieramy np. Bożenę).

Jak już zdradziłam, nasz mały będzie Dorian :) I tak jak myślałam był to grom z jasnego nieba- wyjątkowe,nie oklepane ale jeszcze nie na tyle wydziwione :p O dziwo, rodzina nie stanęła okoniem na tą informacje a wręcz się podoba ( większosci ;-) ) .

Na dziołchę nie miałam opcji prawie wogóle, nic mi sie tak mocno nie spodobalo - juz taki jeden typ na koniec został ale nie byłam tak mocno przekonana jak z Dorianem dla chłopaka ;-)

Pere jam Anna Teresa ( po babci drugie) :-D

ehhhh ja ma straszny problem z wymyśleniem imienia. W związku z moim bardzo popularnym nazwiskiem postanowiłam, że imię musi być choć trochę oryginalne. Początkowo więc postawiłam na imię Bruno... Im dłużej nad nim myślałam to przestawało mi podobać - za bardzo udziwnione, ekstrawaganckie etc. Pomyślałam więc o Filipie. No tak, ale Filip to wyjątkowo popularne imię i moj Filipek, w połączeniu z naszym nazwiskiem będzie jednym z dziesiątków tysięcy...Potem sobie myślę "jakie to ma w sumie znaczenie?". Aktualnie jednak wróciły myśli o nie co bardziej oryginalnym imieniu. I znów padło na literkę B...
Dziewczyny, powiedzcie proszę szczerzę... Co myślicie o imieniu Bernard? Skrót Bernaś, Berni.. Ja po prostu mam mętlik! Mąż tym bardziej, ale Bernard mu się podoba. Tylko jak chce o tym imieniu porozmawiać, długo nie potrafi przywołać go z pamięci hehe:laugh2: zbyt trudne dla niego do zapamiętania :-p

reklama
u nas będzie Grześ od początku miał być Grzegorz, albo Julka
Bernard kojarzy mi się bardzo dobrze, mojego kolegi ze śląska wujek ma tak na imię. Jest wielki i gruby, a do tego na maksa pocieszny :-)

Do góry