reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ImIoNa Girls&Boys

reklama
jopal podoba mi się imię Ryszard - super. Nie chcemy tak dawać, bo durne skojarzenia w rodzinie z tym imieniem... Oczywiście z pewną osobą, no i dlatego zbojkotowaliśmy to imię, ale i tak mi się bardzo podoba. W innych okolicznościach tak bym dała :)

Bernard- jestem ZA!!!

a my coraz bardziej sie sklaniamy do Ryśka, moj maz mowi do brzucha Rysiu, a nasza Jula ciagle- Ignas i badz tu czlowieku madry heheheh
pewnie ostatecznie tez zdecydujemy jak go zobaczymy.

jopal- do Ryska pasuje fajowsko Edziu! ale tez i Leonard...Rysiu i Leoś, super brzmi jak dla mnie!!

co do imienia naszego synka to na początku spotkałam się z bardzo skrajnymi opiniami, bo albo super się komuś podobało albo próbowali nas zniechęcić, że to okropne imię.Teraz i tak wszyscy go uwielbiają i obcy jak się dowiadują jak ma na imie to nie mogą wyjść z podziwu, że takie fajne imię i teksty w stylu "toż to istny Rysiu nie może być inaczej" są na porządku dziennym.
Pamiętam jednak jak urodziłam i po cesarce na sale zwoziła mnie windą salowa (oczywiście najmądrzejsza osoba na oddziale hihi:-D) zapytała "jak dzidziuś będzie miał na imię", ja do niej że Rysiu, a ona do mnie "że co", a ja no Rysiu, na co usłyszałam "o Boże a co jak mu się nie spodoba" powiedziałam jej tylko, że to nie jej sprawa co się mojemu dziecku będzie podobać a co nie, a o gustach się nie dyskutuje bo równie dobrze każde inne imię może mu się nie spodobać - no i wiecej nic nie powiedziała.
Dzisiaj nie wyobrażam sobie że mój synuś mógłby mieć inaczej na imię to jet po prostu Rysiu i tyle.
A co do imienia Edziu obecnie słyszę tak samo skrajne opinie jak przy pierwszym synku ot co.;-)

Bardzo dziękuję dziewczyny za Wasze opinie :) !

Ryszard/Edward w podobnym stylu co Bernard, więc nie ma innej opcji-bardzo mi się podoba. W ogóle lubię twarde, konkretne męskie imiona :)

Ehhh u nas niby wybrane imiona ale mój mąż zapomina o tym i znowu wymyśla jakieś cudactwa z Gwiezdnych wojen i innych hitów kinowych :wściekła/y: chyba go kopnę w zadek

reklama
Do góry