reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ImIoNa Girls&Boys

Ajako - Wicia jedzie wierchem...jak to na kocie ? ! - tak to leciało hahaha ;] no i jak chces zmoge sie wymieniac ubraniami z toba u mnie w brzuchu siedzi Iga na pewno ;]

:-D:-D:-D:-D nooo dokladnie tak!!!
dzieki Kasiu za propozyszyn i gratuluje Ci z calego serducha tej coreczki!!!
z wymianki chyba beda nitki, bo moja sis sie usilnie stara o dziecko, jak dobrze pojdzie bedziemy mialy dzieciaczki z mala roznica wieku i juz jej obiecalam wszystko zbierac, a nie moge wydac tego co mam po Julce, bo sporo rowniez podostawalam od niej to teraz tez chce miec cos dla niej, nooo i nie wiadomo co im uda sie 'wyprodukowac', maja tez core w domu.

reklama
Cześć dziewczyny,
mi się szalenie podoba Martyna i Dobrochna a dla chłopca Kajetan, Mateusz lub Nataniel:-)
problem polega na tym że mój mąż akceptuje tylko Mateusza a dziewczynki wogóle nie bierze pod uwagę:-(

Marta
taki nastawiony na chłopca :-) ??? Z tych trzech męskich też moim zdaniem najładniejszy Mateusz :tak:

problem polega na tym że mój mąż akceptuje tylko Mateusza a dziewczynki wogóle nie bierze pod uwagę:-(
No to jak będzie dziewczynka, to bym go do głosu nie dopuściła i wybrała imię niewieście sama ;-):-D
No a z chłopaczkiem to juz trzeba kompromisik wypracować - z Twoich typów podoba mi sie Nataniel (u mnie ta propozycja odpadła - najlepsze, że nie padła absolutnie żadna :no: inna, jakakolwiek...)

u nas "zgrzytów" co do wyboru imienia niiii ma:) moze dlatego, ze nie wymyślaliśmy różnych, róznistych... tylko wybraliśmy proste i tak zostało.
A faceta też mam konkretnego więc w sumie się cieszę, że nie mamy problemów z wyborami imienia i nie tylko, hyhy:)))

Marta- Mateuszek bardzo ładnie:) mnie się podobaja zwykłe-niezwykłe imiona.

Pamiętam , że chciałam kiedyś Martynkę (kocham to imię)... no ale jak kilka lat temu rodziła się kuzynka to własnie ja takie dla niej wybrałam.
Byłoby dziwacznie, gdybym każda dziewuszkę tak mianowała. ehehe:)
Oj...chciałam, chciałam.. Mama Marta, córcia Martynka.

Manta mojej siostrze Marcie też się spodobała propozycja Boryska - Martynka :-D
ale koleżani córa ma tak na imię i chyba głupio było by mi dać tak samo :sorry2:

Ja mam w rodzinie Martynkę i w sąsiedztwie ale co mi tam tak mi się to imię podoba że nie zmienię typu:-)
Mój mąż uważa że dziewczyny to same kłopoty :-( bo chłapaków trzeba gonić, stroić od najmlodszych lat no i ta wieczna obawa:-( A ja się czuję właśnie na dziwuszkę :-) 14.11. i 28.11. mam usg 4d może się w końcu dowiem:-).

P.S. Koledzy mojego męża ostatnio spytali go czy będzie miał dziurawca czy dziecko naszczęście mój mąż jest wyszczekany i stanął w obronie płuci pięknej :-) byłam w SZOKU!!!
Dziekuję za opinie w sprawie imienia więc postanowione zostaje Mateusz lub Martyna :-)

Ostatnia edycja:
Na liście najpopularniejszych w 2010 roku dziecięcych imion opublikowanej przez MSWiA nie ma niespodzianek - upodobania rodziców wciąż są podobne. Oto 20 imion najczęściej nadawanych dziewczynkom i chłopcom w ostatnich miesiącach:
Najpopularniejsze imiona kobiece (imię, liczba wystąpień)
Julia (14347)
Maja (11588)
Zuzanna (9721)
Lena (8128)
Wiktoria (7499)
Amelia (7028)
Oliwia (6863)
Aleksandra (6841)
Natalia (6601)
Zofia (4981)
Nikola (4564)
Martyna (4535)
Emilia (4115)
Hanna (4064)
Alicja (3989)
Anna (3946)
Gabriela (3626)
Weronika (3601)
Maria (3525)
Magdalena (3443)

Najpopularniejsze imiona męskie (imię, liczba wystąpień)
Jakub (12981)
Szymon (10005)
Kacper (8382)
Filip (8106)
Michał (7351)
Mateusz (7007)
Bartosz (6480)
Wojciech (5358)
Adam (5169)
Wiktor (5086)
Piotr (5020)
Jan (4813)
Dawid (4780)
Mikołaj (4517)
Igor (4169)
Maciej (4051)
Aleksander (3972)
Antoni (3894)
Patryk (3499)
Dominik (3462)

No ja nie wiedziałam, że jeszcze Anny się pojawiają :-) Napewno nie tak jak w moim roczniku :confused2: Hehe i sporo Dominików a myślałam nad tym imieniem hmm ;-)

Kurcze a my wciąż nie doszlismy do porozumienia w sprawie iimienia dla córeczki... jemu podoba sie Emilka, Kalina, Matylda...a mnie zadne z tych . Tylko że swojego faworyta nie mam. ciagle czekam na olśnienie:)))

Oj Karolka..mam to samo.. w zasadzie żadnego typu :/ Coś tam w głowie latało ale ani jednego imienia czy to dla chłopca czy dla dziewczynki które by mi się podobało tak na poważnie..
A mężo zdecydował , że dopiero jak pozna płeć będzie myślał co mu się podoba i poda swoje typy :confused2::confused2:

reklama
mi znów się dziś śniły imiona dla malutkiej:confused2: tym razem jednak śniło mi się że będę mieć dwie dziewczynki - bliźniaczki :szok::-D jedna miała być chyba ostatecznie Kingą, a druga Sandrą :-D

Do góry