reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ImIoNa Girls&Boys

reklama
jeeeny a mi się imiona malutkiej po nocy śnią! dziś mi się śniło że wołałam na nią "Aguś!" czyli Agnieszka:-D:-D

Ale wiecie?? najbardziej mnie wkurza jak rodzina pyta "czy wybraliście imię? " a my mówimy, że jeszcze myślimy,ale chyba będzie Kinga... A wtedy oni "o jeny, to mnie załamałaś" albo "nieeee, nie podoba mi się" albo inne tego typu "dobre rady" i opinie.. A co mnie interesuje co oni myślą?? zamiast zapytać dyplomatycznie (jeśli im się nie podoba) "czemu to imie" albo "no fajne, a jakie inne typy macie" to oni próbują wpływać na naszą decyzję.. Przoduje w tym moja mama, która za każdym razem powtarza (nie komentując Kingi) , że jej się Iga podoba:-D

ivi, moi teściowie próbowali na nas presje wywołać co do imienia... Najpierw była 'wojna' o płeć, że ma być chłopak i kropka. Mój teść nawet zakład zrobił, co mnie wkurzyło niemiłosiernie... A imiona oni wybrali i tyle... Powiedzieli, że i tak nie będę rejestrować dziecka, więc mogę się zdziwić...
u nas bylo tak moim rodizcom ze tak powiem czy siepodoba czy nie imie cyz plec akceptuja nas wybor ;] tak bylo z synkiem i imieniem Nataniel

Jednak tesciowa- ze ma byc cora (ta juz jej robie radosc ;p) ijakos sie tam miala nawyzac nawet nie kojarze ;p a jak sie okazalo ze jednak jest siusiak to ze ma byc Jan bo jej tata tak mial na imie (ke?)i ze jakby zyl to w 2009 roku malby rowne 100 w sieprniu wiec niedaleko od lipca(wtedy sie mial rodzic syn) Jak powiedzialam ze bedzie Nataniel to oczywiscie imie szatna (weldug niej to jedno z imion szatana) albo zydowskie (a nieby chrzesciajnka i o Natanielu nie słyszala hyhy)

U nas jak moiwlam bedzie Iga,Jowita o ile dis nadla bedzie cora haha a nie syn

a imiona kotra ja kocham - ale maz sie nie zgodzi to :

Anatol (tolo)
Ariana - bardzo mi sie podobaja te dwa imiona ale maz powiedzial stanowcze głosne "NIE" wiec ;>

Kasiurek no nam od początku podobał się Nataniel najbardziej- pierwsze co to "Jezu jak atragedia" "Masakra ale wymyśliłaś" "Żydowskie!!!" :szok::baffled: Żydowskie... może raczej hebrajskie? A co hebrajskie Jan czy Dawid to już oklepane w Polsce i nie ma się zastrzeżen ? :wściekła/y:

A teraz wychodzi na to,że i mój mąż to imionowy maruder :crazy: Nic mu nie pasuje, czego sie nie spodziewałam- no i standard poznamy płeć to wtedy sie wypowie jakie mu sie podobają.. Ah z chłopem.

Angel- to tak jak moj, wczoraj caly wieczor ja rzucalam propozycje, a on tylko; nie i nie, ale kuswa sam nic nie zaproponuje, a ze SYN to bedzie to wiadomo nie moze byc jakis tam syn, musi byc jedyny taki co to nie mial ani w pracy, ani w szkole, ani w oooogole :wściekła/y: juz nerwow nie mam do niego! i ciagle mowimy do brzucha i o zawartosci; ze braciszek, ze dzidzius itd
tak wiec te 2 typy, ktore byly od poczatku sie utrzymuja i tylko miedzy nimi musimy wybrac i koniec kropka!
Jula tez mowi raz; Witek raz Ignas :-D moze zdecydujemy dopiero jak sie urodzi i jak go zobaczymy....

a juz moja mama przez skypa; o nieeeeeeeee tylko nie Witek! i zacytowala; ooooo Wicia jedzie.........jak to??? na kocie jedzie??:-Dpamietacie?;-)
aha jeszcze moj maz rozwaza jedynie- Ryszarda, tez piknie, zgodzilabym sie nawet, ale troche za dlugo mi brzmi z nazwiskiem no i nie pasi mi do tej naszj Julii.

villandra- Eliza i Elena przepiekne!!!!! i przy tym sie upieraj i zapieraj rekoma i nogoma:tak::-D
Eliza mnie sie marzyla rownie mocno jak Haneczka, ale coz.. zycie:-D

Manta- ja mam zwykla, niezwykla Julie! jest cudna, ale, ale......wczoraj wlasnie sie spotkalam z mamusia jednej Julii ze starszakow z przedszkola i zesmy se (!?boze ale wiesniackie stwierdzenie :-D) pogadaly o tych naszych Juliach i powiem Ci, ze zgodnie doszlysmy do tego, ze Julie wszystkie jakie znamy wspolnie maja baaardzo podobny temperament, zachowania, nawet charakter, serio:confused:

ajako - no ja znam różne, różniste Julki. Ze skrajności w skrajność więc raczej nie sugeruje się opiniami typu : "Wszystkie Julcie takie same"...
to tak jakbym uważała, że :" wszystkie blondynki są głupie" :-D

Ajako - Wicia jedzie wierchem...jak to na kocie ? ! - tak to leciało hahaha ;] no i jak chces zmoge sie wymieniac ubraniami z toba u mnie w brzuchu siedzi Iga na pewno ;]

reklama
Cześć dziewczyny,
mi się szalenie podoba Martyna i Dobrochna a dla chłopca Kajetan, Mateusz lub Nataniel:-)
problem polega na tym że mój mąż akceptuje tylko Mateusza a dziewczynki wogóle nie bierze pod uwagę:-(

Do góry