reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ImIoNa Girls&Boys

ivi mogę Ci podać rękę!!
Zarówno z ciągłymi spekulacjami co do płci ( moja mama codziennie widzi brzuch inaczej raz na chłopca raz na dziewczynkę) jak i imienia!! Nikt nie pyta co jak i dla czego, tylko "MI SIE PODOBA " "JA MAM IMIĘ DLA .." no ja cie kręce..
Wczoraj moja mam wogole mnie zabiła.. " Ja mam imie dla dziewczynki!! SUper, zapomniane, zupełnie juz nie występujace i piekne - EMILKA" .. a ja :oo: mówie, że bardzo popularne teraz "w zadnej klasie u nas nie ma" (.................) a ja mamo przeciez mowie ci co teraz jest poopularne w klasie bedziesz miala 5 emilek za kilka lat..
Nie no masakra bedzie z imieniem i podejrzewam, afera na cała rodzine jak wybierzemy cos sami..
Naprawde nie rozumiem wlasnie takich dywagacji ze strony rodziny - owszem ale jednak są to osoby postronne-, dotyczacych płci i imienia dziecka ..

Ehh.. A mi sie ta bozienkowa Kornelia spodobała ostatnio ;-)

reklama
U nas nikt sie co do imienia nie wtraca :)
Ja wybralam dla dziewczynki Dalia Anna - Maz zaakceptowal :)
Tylko, ze my nadal nie wiemy, czy bedzie chlopczyk, czy dziewczynka - dla chlopczyka typow brak - a ja wciaz czuje, ze bedzie chlopczyk :)
Tak wiec czekamy na czwartkowe USG :)

Ale wiecie?? najbardziej mnie wkurza jak rodzina pyta "czy wybraliście imię? " a my mówimy, że jeszcze myślimy,ale chyba będzie Kinga... A wtedy oni "o jeny, to mnie załamałaś" albo "nieeee, nie podoba mi się" albo inne tego typu "dobre rady" i opinie..
Ja bym wymyśliła jakieś mega dziwne imię i to wszystkim podawała. Coś w stylu Gryzelda albo Hermenegilda:-D. I niech się plują i wydziwiają. A ja bym miała ubaw:-D.

u nas na szczescie nikt sie nie wtraca... wszyscy dobrze wiedza, ze bym pogryzla za takie teksty... u mnie niestety takie wtracanie sie grozi dlugotrwala obraza wiec raczej kazdy gryzie sie po jezyku...

Przejrzałam pobieżnie wszelkie propozycje i mojego faworyta nie widziałam :-)
Choć pewnie i tak nie przejdzie...

To wiem na pewno:
drugie imię dla dziewczynki Adelinda (po mojej zmarłej babci), dla chłopca Mieczysław (po dziadku m)
Nazwisko mamy długie, więc imię trzeba wybrać nie za długie...
Dla chłopca odpada więc Maksymilian i Aleksander (Olka też nie znoszę), ale Aleksy to jest myśl... Podoba mi się Julian. ale jak usłyszałam Julek-ciu...k, to po temacie.

No i i tak bardziej zajmują mnie imiona dziewczęce.
Mój największy faworyt: Elena. Ale w domu wszyscy kręcą nosem - nie rozumiem :no:. Przegryzłabym Lenę - brzmi ładnie - ale boję się że Lenek będzie za dużo (rankingi i typy tutaj). M skłonny przystać na Emilkę albo Elizę, ale ja tak jakoś nie w 100%. Podoba mi się też Diana, Liliana, Aniela, Samanta, ale...
...i tak będę się upierać przy Elenie. I i tak mi nic z tego nie wyjdzie :crazy:

Halo halo... Mój mężo to Julian i takiego przezwiska nigdy nie słyszałam, ani on nie słyszał za dzieciaka :p Tudzież nigdy z powodu imienia nie miał zadnych przykrości, wręcz przeciwnie ;-)
Był jedynym Julkiem zawsze w szkole, w otoczeniu- no jeden inny w szkole średniej w w starszej klasie mu sie obił o uszy ;-).
Studia tez nikt, zreszta nigdy juz drugiego takiego nie spotkałam ;-)
Ale wiem, ze teraz sie robi modne ;-)
Ojej pokroiłabym sie mogąc tak nazwać synka, ale mężo nie chce juniora :crazy:

powiem wam że u nas od jakiegoś czasu na porodówce są same Amelki i Lenki:-) także te dwa typy są popularne ostatnio;-)
a co do chłopców to Stasie i Antki przodują...

a ja jak juz wybiorę ... to tak jest .
Tak więc Julka nadal będzie (nie)zwykłą Julką.. a jak nam ptak urośnie to Franek będzie (nie)zwykłym Frankiem . (chyba, ze tatuś przyszły uprze się przy Antku)

no...to tyle:)

a my wybraliśmy niby tą Alicję lub Bartusia:-) i pewnie ak zostanie bo w 1wszej ciązy też jak ustaliliśmy pierwsze tak było:) a miała być Jagoda albo Staś i jest Jagódka:-) no a teraz wyjdzie,że Bartuś ma być:p

reklama
Villandra Mieczysław cudowne ... szkoda że nie a pierwsze :-D

A ja już nie wiem , ostatnio już mi się żadne imię nie podoba .. No tylko Dąbrówka :-D ale to chyba dlatego ze M mój nie chce . Borys ostatnio się uparł na Martynkę ;-)

Do góry