reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ImIoNa Girls&Boys

Wszystko wszystkim.. ale w Warszawie w tym roku jedna dziewczynka została nazwana "Mrówka".. :sorry2:
Bardzo jestem ciekawa co kierowało rodzicami przy nadaniu dziecku takiego imienia..

reklama
Tricia to może będzie dwóch Albertów na marcówkach ;-) tez się obawiam, że dla chłopca tyle imion, a jak będzie córka, to dopiero będzie jazda... ostatnio jedyne imię M zaakceptował - to co dopiero znaleźc coś teraz :eek:

Tunia mi się Sergiusz podoba :tak: troche gorzej ze zdrobnieniem, no ale czy zawsze jest powiedziane, żeby imie zdrabniać ;-)

Mini Radziej bardzo oryginalne :tak: chciaż może byc tak, jak pisza dziewczyny - że będzie po prostu Radkiem :sorry:

Sergiusz fajne imię,takie u nas mało spotykane,Albert też bardzo rzadkie,najważniejsze aby nam się podobało
Adam,miałam brata o tym imieniu,u nas też mało co się go daje chłopcu

u nas jak na razie cisza z imieniem,czekamy na wizytę,może pokaże maluszek co tam chowa między nóżkami

u nas Adamów się nie spotyka, bardziej Kasjanów, Kamilów, Antków, Benków, Fabianów
a z dziewczynek to oczywiście Maje, Amelki, Marysie, Oliwki, Jagódki i Michaliny

Ostatnia edycja:
ja na necie znalazlam:

Saturnin i Jowita
Marcelina,Eunika
Mieszko i Gniewko
Ziemowit, Jeremiasz
Melania,Roch i Miłosz
Filomena, Anastazja, Adela, Jadwiga
Vincent Sara, Eliza, Matylda.Aurelia

Kasiurek Gniewko teraz będzie na pewno bardzo popularny
jeśli oglądacie "przepis na życie" to wiecie o co chodzi

a co do naszej dziewczynki (jeśli się okaże że to córka) to chyba jednak będzie Matylda ale to już pisałam kiedyś :tak:

A mnie trochę własnie szkoda że Adam się taki popularny zrobił, bo to takie wdzięczne imię. Podobało mi się dla dziewczynki Blanka, ale mąż mnie zabił śmiechem :D szczęscie że jeszcze mamy dużo czasu na zastanowienie.

reklama
dziewczyny mojemu się odwidziało Emilia i teraz chce Kingę :) ja nie jestem przekonana, bo jakoś nie mogę znaleźć zdrobnień tego imienia.. pomożecie?

Do góry