reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dzieciaczków czerwcowych 2013

Wiecie co wlasnie rano się zastanawiałam nad Majką bo takie popularne... ale Wiktoria też popularne :p I jakoś daliśmy :) A Maja tak strasznie mi się spodobało :) Jeszcze myślałam nad Nadią ale mąż pewnie nie przyjmie tego :p Więc będzie Maja :p (Wiki już mówi że w brzuszku jest Maja :p)
Wasze typy też mi się podobają :) I co z tego że popularne? Jakoś w późniejszym życiu to gdzieś zanika...

reklama
kari no właśnie to jedno jedyne imię które mi sie tak zle kojarzy a jest ładne lubie takie proste zdrobnienia ale byłam swojego czasu w pracy w Belgii przez 2 miesiace i była tam taka Ala właśnie i wszystkim tak dała popalić że zapamiętam ja do końca życia :baffled:
mamawikusi ładne imiona są to i popularne heh nie ma co zwracać uwagi na takie rzeczy ja zawsze marzyłam żeby być 10 Kasią Ania czy Ewelina ;-)

ale dziewczyny nie macie poczucia, że to my rodzice nakręcamy tą oryginalność dzieciom? co z tego, że nazwę go Tymek albo Cecylka jak dziecko może być introwertykiem albo nie mieć za grosz odwagi i kreatywności. Fajnie jak w piaskownicy nie będzie innych Zoś czy Franiów, ale dla mnie to jest żywy cud o samego poczęcia. Oczywiście rozumiem argumenty rodziców ale jak napisała mama wikusi - to i tak z czasem zanika, a nie dzieci mają z tym problem, ale rodzice

tez mam tak z imionami, ze jak kojarza mi sie z kims kto mi podpadl, to juz mnie sie nie podobaja. ja od kiedy jestem w ciazy caly czas mam tylko imie dla dziewczynki Julka. a dla chlopca to moj ma wybrac , oczywiscie ja musze zatwierdzic te imie:) a co! to ja mialam mdlosci przez 3 miesiace hehe

dla dziewczynki podoba mi sie tez jak ktoras tutaj na forum ma Tosie:)

Ostatnia edycja:
Heh.. To,że niektóre imiona nam się źle kojarzą bo z kimś kogo niezbyt lubimy czy coś to jeszcze pół biedy..
Ja to miałam takie przeboje z Natalią.. Kilka razy słyszałam "COO?NATALIA?? JAK DOWN!!" (przypadek,że kilku znajomych znajomi mieli córeczki z zespołem downa i na imię Natalka).. Mi to po prostu już cycki opadały :no:debilizm

Podobnie mam z Hubertem. Zwłaszcza mojej mamie kojarzy się ze świętem myśliwych suto zakrapianym alkoholem - tato był myśliwym...
Ale dla mnie to nie ma znaczenia, od dziecka to imię mi się podoba i tyle. Teściowie też skrytykowali ale mam to wszystko głęboko gdzieś. Ja lubię imiona stare ale takie oryginalne, których mało ale jednocześnie nie wymyślne ( z wyjątkiem imienia dla dziewczynki Jaśmina ). I jak się dobrze poszuka to są takie imiona.
Najważniejsze tak jak piszecie - żeby się Wam podobało a nie otoczeniu, a czy dziecko to zaakceptuje to różnie bywa. Ja mam na imię Justyna i jako dziecko nienawidziłam tego imienia dziś jestem z niego dumna.

katka tak mój synuś ma na imię Dawidek :-) Od zawsze mi i mężowi się podobało to imię, nie było nawet innych typów dla chłopca. I moge powiedzieć że wszystkie Dawidki których znam to świetne, wesołe, grzeczne i kochające chłopaki :-)

Teraz dla chłopca będzie Daruś :-)

Paulinka potwierdzam w 100% to co piszesz o Dawidkach mój Dawidek też jest grzecznym miłym wrażliwym chłopcem a najlepszym dowodem na to że to był dobry wybór było jak ostatnio nam powiedział że jego imię podoba mu sie najbardziej na świecie i za nic nie chciałby innego :-) i chciałabym żeby drugie dziecko powiedziało nam kiedys tak samo ;-)
w tak widzę Paulina że mamy bardzo podobny gust co do imion bo obie mamy Dawidków Rafałków i myslimy teraz nad Darią a to żeński odpowiednik Dariusza ;-):-):tak::-D

no tak dziewczyny, co racja to racja, najwazniejsze zeby nam sie podobalo :-D moja natura taka ze jak cos za bardzo popularne to mi sie zaraz odpodoba :-D moze tak ne bedzie tym razem :confused::-D? A na sugestie jestem podatna tylko mojej mamy. zawsze mialysmy kontakt jak dobre kumpelki i jak wkurzaja mnie sugestie tesciowej, znajomych czy ogolnie rodziny, nawet siostry, to mojej mamy mi pasuja :-D

reklama
My mamy małą wojnę o imię dla chłopca ;-) roboczo jest Frankiem, chciałam Damiana albo Julka albo Ignacego no i własnie nie "trafia" do mnie żadne tak na 100%.

Jakbym miała się ludźmi czy to znajomymi czy rodzina przejmować.....nie ma sensu to my z dzieckiem całe życie będziemy.

Jaśmina jest BOSKA!!!!!!!!!!!!! O!

Do góry