hmmm a u nas stanęło już chyba na 100 z dziewczynką : będzie Róża Aniela, Ta wspomniana przeze mnie na samym początku Jaśminka dalej chodzi po głowie ale jakoś już Antosia do brzuszka mówi, że jest tam Różyczka albo braciszek A jeśli chodzi o chłopca ?? Ten Jonaszek jakoś już przestał nam się podobać. Mi podoba się bardzo Karol i Filip, Luka stwierdził, że musi to przemyśleć Jakoś z Antosią nie mieliśmy takiego problemu I niby imię popularne, a w naszym otoczeniu Antoninek jest mało (tylko 3 w całym przedszkolu, z czego każda w innej grupie)
reklama
RobaczekII
Fanka BB :)
Jaśmina jest BOSKA!!!!!!!!!!!!! O!
Mało osób tak komentuje to imię. Jak wcześniej podawaliśmy ewentualnie dla dziewczynki Jaśmina to raczej wszyscy robili kwaśną ale to bardzo kwaśną minę .... Natomiast wcale mnie to nie zniechęciło
Uważam, że to imię jest po prostu wyjątkowe !
no i dla dziewczynki Kasia - też piękne ! ( Jak dla mnie )
Nayaa
Ja już wcześniej pisałam,że Jaśminka strasznie mi się podobała,podoba:-)..Ale komentarze faktycznie potrafiły ucho wkurzyć.. np "dziecko krzywdzicie" "jaśmin zabija zapachem" i wieeele wieeele innych. Jednak u dziewczynki stanęło na Natalii-po drugim imieniu mamusi no ale masz...Mało osób tak komentuje to imię. Jak wcześniej podawaliśmy ewentualnie dla dziewczynki Jaśmina to raczej wszyscy robili kwaśną ale to bardzo kwaśną minę .... Natomiast wcale mnie to nie zniechęciło
Uważam, że to imię jest po prostu wyjątkowe !
Nawet kiedyś się śmiałam,że urodzę trójkę dzieci i będzie Jaśmina,Róża i Narcyz..AAAAAAAA CO
Palindromea
U nas twardo stoi Mikołaj. Ale jeśli pojawi się dziewczynka - będzie problem. Miała być Dominika - odwidziało się; Maja - już mi obrzydzili to imię ("maja ładnie, ale majka jak dla psa"), Iga - -fajne, ale ciągle do mnie do końca nie przemawia. Za to ostatnio nakręca mnie Ula. Przyznam szczerze, ze ostatnio w ogóle nie słyszę o tym imieniu (no może u dorosłych już Urszul) - ale Aro kręci nosem. Nie wiem, będzie kłopot, więc chyba lepiej jak zostanie już Mikołaj
mama wikusi2010
Pali Majka dla psa?? Przeginają :/ A jak mają na imię ci którzy tak mówią?? Nigdy nie słyszałam żeby ktoś do psa majka wołał :/ Ludzie to potrafią człowieka wkurzyć. A co im do tego jak kto da SWOJEMU dziecku na imię :/
paulinka109
teri haha no rzeczywiście!! Mamy podobny gust w kwestii imion :-) Mój R mi coś wspominał ze dla dziewczynki podobałoby mu się imię Daria właśnie i Agnieszka Ale jakoś sprawe imienia dla dziecka odkładamy do czasu aż poznamy płeć :-)
... i też bym chciała zeby kiedys mój Dawidek powiedział mi to samo co Tobie ))))) Uściskaj go mocno!
sara dobrze powiedziane! Dziecko jest nasze już do końca zycia i to jakie damy mu imie ma się przede wszystkim NAM podobać :-)
... i też bym chciała zeby kiedys mój Dawidek powiedział mi to samo co Tobie ))))) Uściskaj go mocno!
sara dobrze powiedziane! Dziecko jest nasze już do końca zycia i to jakie damy mu imie ma się przede wszystkim NAM podobać :-)
Oj kobietki widzę, że nie tylko u nas kwestia imienia jest bardzo dyskusyjna. My pewnie jak się urodzą dopiero się będziemy decydować. Na razie mamy kilka typów ale mojemu M nie koniecznie one pasują.
Teri jakie musisz mieć imię, żeby być zdesperowana, żeby być Anią? Uwierz mi, nie jest to proste by być "co druga wystąp".
Mama wiki ja słyszałam wiele niepochlebnych opinii o imieniu Maja, że ich tu nie przytoczę. Ale popieram podejście, że to nam ma się podobać a nie rodzinie/znajomym.
Widzę, że Hubertów dużo się robi. Wg. mnie to bardzo mało popularne imię.
Nissanka a jakie wschodnie imiona Ci się podobają?
Teri jakie musisz mieć imię, żeby być zdesperowana, żeby być Anią? Uwierz mi, nie jest to proste by być "co druga wystąp".
Mama wiki ja słyszałam wiele niepochlebnych opinii o imieniu Maja, że ich tu nie przytoczę. Ale popieram podejście, że to nam ma się podobać a nie rodzinie/znajomym.
Widzę, że Hubertów dużo się robi. Wg. mnie to bardzo mało popularne imię.
Nissanka a jakie wschodnie imiona Ci się podobają?
reklama
teri114
Marcysiowa zostałam pokarana staroświeckim imieniem Teresa dlatego nigdy swojemu dziecku nie dałabym staromodnego imienia bo ja przez to cierpiałam całe dzieciństwo jak wkoło były same Anie Kasie Moniki Gosie tak bardzo chciałam zawsze być jedną z nich i uwierzcie mi lepiej cierpieć z powodu popularnego imienia niż być jedną Tereska i ciągle słyszeć jak masz na imię ?... Teresa ... aaa to tak jak moja mama :-wściekła/y:
Paulinka to faktycznie może będziemy miały Dawidka i Darie haah te imiona bardzo do siebie pasują mój synek już policzył że Dawid i Daria maja tyle samo liter to będzie sprawiedliwie heh a Agnieszka też ładnie już zapomniane moja siostra to Agnieszka ale w jej roczniku były same Agnieszki u sąsiada urodziła się Agnieszka to moi rodzice też dali Agnieszka bo co będą się zastanawiać jak moda na Agnieszki była hehh i też nie lubi swojego imienia wszędzie te Agnieszki były hehe więc jak widać ciężko czasem dogodzić heh
moja druga siostra tez została skrzywdzona ma na imie Bernadetta straszne tego nie lubiła więc jak wyjechała z domu rodzinnego do Łodzi do pracy to tam się wszystkim przedstawiała jako Monika i tak już zostało że w Łodzi jest Moniką a tylko dla rodziny Bernadką
więc czasem oryginalnie nie znaczy ładnie
Paulinka to faktycznie może będziemy miały Dawidka i Darie haah te imiona bardzo do siebie pasują mój synek już policzył że Dawid i Daria maja tyle samo liter to będzie sprawiedliwie heh a Agnieszka też ładnie już zapomniane moja siostra to Agnieszka ale w jej roczniku były same Agnieszki u sąsiada urodziła się Agnieszka to moi rodzice też dali Agnieszka bo co będą się zastanawiać jak moda na Agnieszki była hehh i też nie lubi swojego imienia wszędzie te Agnieszki były hehe więc jak widać ciężko czasem dogodzić heh
moja druga siostra tez została skrzywdzona ma na imie Bernadetta straszne tego nie lubiła więc jak wyjechała z domu rodzinnego do Łodzi do pracy to tam się wszystkim przedstawiała jako Monika i tak już zostało że w Łodzi jest Moniką a tylko dla rodziny Bernadką
więc czasem oryginalnie nie znaczy ładnie
Ostatnia edycja: