reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dzieciaczków czerwcowych 2013

reklama
a u mnie nadal pustka jeśli chodzi o imię :(
z dziewczynką nie byłoby tyle problemów :no: Adrian odpadł,przeleciał przez głowę Dominik, ale nie...
W sumie jeszcze trochę czasu mam ale gorzej jak mnie czerwiec zastanie :-D

Nayaa, ja czytałam kalendarz przy pierwszej ciąży i wpadły mi tylko dwa męskie imiona, Seweryn i Hubert. I inne męskie mi się nie podobają :)
Polecam czytanie kalendarza - coś wpadnie !

Robaczek chyba tak będę musiała zrobić. Albo gdzieś podsłyszę coś.
Dawniej to podobał mi się Franciszek, Antoś.. Ale zrobił się taki boom na staropolskie imiona jak jeszcze niedawno na Kacperka i Kubusia. I po prostu uznałam,że za dużo już..
Nawet teraz jak myślę i próbuję jakieś imię wymyśleć to cisza w głowie.Dla mnie to ciągle jest Natanek (od Natalii) :-D

Ja od początku patrzę na kalendarz... i już jakiś czas temu zdecydowaliśmy się na Franka / Zosię. Nie ważne, że wszyscy mówią, że popularne czy coś... nam się podobają:) A osobiście nie znam nikogo kto nazwał tak swoją dzidzię:p

Smile4U, wiesz dobrze, że u nas też będzie Franio lub Zosia i powiem Ci, że w moim otoczeniu jest takich dzieci bardzo dużo, ale kompletnie nie ma to dla mnie znaczenia :) raz, że idealnie pasują do naszego nazwiska, dwa, że mają super patronów, dla mnie to najważniejsze. A że w grupie w przedszkolach teraz same Zosie to mnie wcale nie obchodzi ;)

ja mam oryginalne imię i jako dziecko marzyłam, żeby być Kasią albo Anią ;)

anisiaj właśnie tylko Ciebie poznałam która takie same typy ma:) także się nie martwię... z resztą o tylu imionach słyszałam już : "nie - tylko nie nazywajcie tak dziecka bo teraz każdy tak robi" albo "nie tylko nie takie imię, bo kiedyś znałam/znałem takiego i mi się dobrze nie kojarzy". Jakby tak rzeczywiście słuchać tych "głosów" to nie wiem jakie imiona by zostały:p myślę, że to indywidualna sprawa rodziców i nikt inny nie ma nic do gadania:)

buuuuuuuuu a u mnie też pustka Alicja i Kamila juz zdecydowanie mi sie odpodobały :zawstydzona/y::zawstydzona/y:tzn Alicja ładnie ale niestety znałam taka jedną straszną suk*** i nie jestem w stanie nie kojarzyć tego imienia z nią :-(a nie chce żeby za kazdym zawołąniem dziecka ona mi sie przypominała :baffled: a po drugie mój m tego nie akceptuje hmmm narazie siedzi mi ta Daria zobaczymy ;-)

mamawikusi molestuj męża Maja zdecydowanie lepiej Lucynka może byc na drugie żeby się cieszył ;-)

my postanowilismy że nie ujawnimy nikomu z rodziny i znajomych naszego wybranego imienia (jesli juz sie na jakes zdecydujemy przed czerwcem ) żeby własnie uniknąc tego typu wypowiedzi że to nie ładne to takie to srakie jak sie urodzi to obwieścimy urodziła sie taka i taka i nikomu nic do tego

Ostatnia edycja:
smile4u - wiesz, ja mam to naprawdę gdzieś. jak ktoś przejmie moje wzdęcia, mdłości, ból pleców, to dostanie prawo wypowiadania się o imieniu dziecka. Tak, jak pisałam dla mnie te imiona to mus od kilku lat i jak ja marzyłam o Franiu, to nikt go nie miał. Cóż, na Kevina go nie zamienię ;)

i ponoć Palikot też ma F i Z, m mi to mówi jak chce mnie wkurzyć ;)

reklama
Mi pasuje właśnie Antoś, dobrze sie komponuje z nazwiskiem, dziewczynke chcialam Antosie, nikt w rodzinie nie ma tak na imie (samego rodzenstwa J jest 7 a kazdy ma cnajmniej 2ke dzieci) wiec bede sie upierac. Latwo nie bedzie bo J chce Krzysia. Imie nie jest zle ale moj eks tak mial na imie i jakos nie mam ochoty nazywac tak swojego dziecka. Do J jednak ten argument malo trafia. Jedyny minus Antosia to wlasnie straszna popularnosc. Jak rodzilam Adama to popularne byly Oliwier, Oskar, Wiktor. Podobalo mi sie ale byly zbyt popularne. Zobaczymy za tych kilka miesiecy. Ahaa i jeszcze mi by pasowalo zeby anglicy nie lamali sobie jezyka na imieniu. Z Adamem mam latwo ale Antos moze juz ciezej im wychodzic.
Teri ja jestem Alicja :-D Najgozej wlasnie jak czesc imion odpada wlasnie przez skojazenia z kims kogo znamy.

Ostatnia edycja:
Do góry