reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dzieciaczków czerwcowych 2013

Podobaja mi sie jeszcze:
Antonina (Tosia)
Bogumiła (bogusia)
Celina (Celinka)
Danusia
Michalina
Urszula
Tereska
:-D:-D:-D:-D
Ale najbardziej Helenka!!!!!!!:tak:

Moja mama twierdzi, że jestem nie z tej epoki:-D No ale co ja poradzę?

Ostatnia edycja:
reklama
tak ja pisałam ze względu na swoje starodawne imię z którym się zle czułam w szkole jestem trochę uprzedzona do aż tak starych imion i powiem szczerze miałam żal do mamy że mnie tak nazwała :zawstydzona/y::-( ale to moje odczucia
Helenka dobrze mi sie kojarzy bo to imię mojej mamy :tak: choć ludzie mówią do niej Heńka a to mi się już nie podoba :no:
ja osobiście nie dałam bym tak starodawnego imienia i nie dziwie się że Waszym znajomym się nie podoba ale tak jak już dziewczyny pisały to WASZE DZIECKO I WASZ WYBÓR i dobrze żeby mężowi też się podobało :tak: juz bardziej podoba mi się ta Hania teraz dość popularne więc w szkole nie będzie się za bardzo wyróżniać
mam nadzieje że się Dmuchawcu nie obraziłaś ale ja zawsze mówię to co myślę :sorry2: wiesz jak się cierpiało z powodu imienia to sie troszkę inaczej na to patrzy :-(
życzę dobrego wyboru imienia żeby podobało sie WAM i przede wszystkim małej :tak:

Teri- pewnei, ze sie nei obraziłam. Ja w ogóle nei jestem obrażalska;-) No i wartość dla mnie ma tylko szczera rada.A do mojej listy zapomniałam dopisac Tereski- tez mi się bardzo podoba:tak:

Dmuchawcu z tych co wypisałaś to jeszcze Michalina mi się podoba, a jeszcze bardziej Marcelina ale jak dla mnie za długie. Mamy długie nazwisko więc niech imię będzie krótsze.

Michalina i Urszula - moje marzenie. Jedno i drugie. Dmuchawcu masz Marysie i Zosię - oba imiona były popularne więc będzie więcej dziewczynek z takimi imionami. Nie będą się tak wyróżniać. A Halinek nie ma dużo. A zdrobnienie Heńka jest niemiłe. Ale najważniejsze, żeby wam się podobało. Nam nie musi.

My przy wyborze kierowaliśmy się tym, żeby nam się podobały, były dość zwykłe, międzynarodowe i ładne. No i mamy Alę i Ewę.

Teri- pewnei, ze sie nei obraziłam. Ja w ogóle nei jestem obrażalska;-) No i wartość dla mnie ma tylko szczera rada.A do mojej listy zapomniałam dopisac Tereski- tez mi się bardzo podoba:tak:

wiesz te imiona które wymieniłaś są ładne mi się podoba Michalina Michasia Ula i Tosia a Tereska hmmmmm nie wypowiem się hahah :-D;-)choć jak się mówi Terenia nie brzmi tak zle :-p
na pewno wybierzecie ładne imię mamcie jeszcze 3 miesiące :tak:

wiesz starsi ludzie na wsi trochę zacofani pamiętam z dzieciństwa jak przyjezdzała listonoszka (wtedy rowerem ) i nie chciało jej się wchodzić to stała pod domem i darła się na pół wsi Heeeeeńńńńka hahha moja mama się wkurzała że ją tak nazywają a najlepsze jest to jak ma na drugie imię dziadkowie się nie przemęczali i nazwali moja mame
HELENA HENRYKA :-D może stąd ta Heńka

Ostatnia edycja:
Dmuchawiec nawet Piotr Rubik ma córkę Helenkę :blink:Śliczna,urocza dziewczynka. To Wam ma się podobać imię :)
Szczerze,to wolę takie tradycyjne imię niż coś typu Jessica,Jennifer..Ale to tylko moje zdanie :)
U mnie też niektórzy kręcą nosem,że Wojtek będzie :) Ja już się przyzwyczaiłam z myślą,że w dokumentach będzie WOJCIECH. Myślałam nad Ksawerkiem. Ale koleżanka mówi "Ksawery?? Lepiej Xavier..." Ekhm...No tak..:sorry2:

Michalina kojarzy mi się tylko z tą z TOP MODEL... ta która na początku była facetem i po latach zmieniła płeć:p:p:p

reklama
dmuchawiec- mi też Helenka sie bardzo podoba, ale zdrobnienie Hela już nie, nie chciała bym zeby tak wołali na moje dziecko, choć wiem ze czasem z ładnego imienia ludzie potrafią zrobić brzydkie zdrobnienie, moja teściowa nie chciała dać mojemu mężowi Marcin (tylko Jacuś) bo sie bała ze będą na niego wołać Morcin

Do góry