reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dzieciaczków czerwcowych 2013

reklama
Aśka jasne, że nie jest :no: Chodzi o to, że Olivierek bardzo chciał Franka a jako, że zapadła decyzja o zmianie imienia a ja nie chciałam, żeby czół się pokrzywdzony to właśnie on wybrał, że pierwsze będzie Feliks a drugie Kostek a nie na odwrót

agacia z tego co kojarzę nie ma Kubusia żadnego

Ostatnia edycja:
ja bardzo bym chciała dać Agatka i nawet moja mama już wszystkim mówi, że to będzie jej Agatka, a mojemu K. podoba się Wiktoria, ale teraz moja kolej na wybór imienia mam nadzieję :)

Franek nie jest chyba zdrobnieniem od Feliksa ?
franek to raczej franciszek:-D
u naz z męskim mamy pewnego ryszarda bernarda:-D-

z kobiecym nadal problem
Berenika,-nie wiem nie zakochałam sie w tym imieniu ale podoba mi sie
Eugienia-podoba mi sie ale jak pomyślę że ktoś do małej powie Gienia to mnie szał ogarnia
Anastazja-kurcze na początku mój lider a maz był tak sobie nastawiony teraz mąz stwierdził ze im dłuzej myśli tym ma mniej przeciwko Anastazji ale mnie sie jakos mniej podba
Krystyna-mocne imie dla twardej madrer babki-mam ciocie Krysię i ją bardzo<3 i szanuje! ale też nie zakochana tylko mi się podoba to imie
Ofelia-podoba się nam ale zbyt tragiczne imie poza tym cytat z hamleta"I byłbym był słowa dotrzymał,: Lecz trzeba ci było się cenić."jakos odstręcza
podoba mi się Zuzanna -ale Zuz unaz zatrzęsienie na ulicy gdze 10 domów są 2:-Dwśród kleżanej\k dzeciatych też pełno i kuzynka ma córe zuze
Mnie się Łucja podoba-kojaży misie dobrze-z ta mała z Narni,i jakoś dostojnie mi brzmi, a maż stwierdził ze nie brzydkie...
Dalej myśle szukam,ech przez to mi męskie wpadło do głowy i o ile teraz będzie Rysio-jeśli bedzie chłopak to drugiego syna nazwała bym chyba Edmund:szok:
nie wiem z tymi babskimi dotychczas nie było problemu a teraz....kurcze Łucja mi chodzi po głowie ale na drugie wtedy krystyna a mąż by pewnie chciał choć na drugie Eugienia:szok::-D a mnie zlepek łucja Eugienia nie Pasuje!-wie ktos mze jak na łucje pieszczotliwie -zdrobniale mówic?
bo Róża -zwykle uzywamy Róża-bo i tak krutkie:-Dale Kochana Różyczka...Aniela-i tak do niej mówimy-czasem Elka-bo Róża tak na nią długo mówiła i zostało ale kochana mała Anielka a Łucja-na codzień skracać nie trzeba bo wygodne krutkie ale kochana mała Łucyjka:-D;-)

MamaTrójki, mnie do głowy przychodzi Lusia (podobnie jak od Lucyny). W necie znalazłam sporo zdrobnień, le osobiście jakoś mnie nie przekonały...

Mama Trójki- mnie się bardzo podoba Łucja. A zdrabnia sie najcześciej Lusia i zdrobnienei też mi się podoba:tak:. Co prawda od Lucyna zdrabnia sie tak samo, ale przecież od Olga i Aleksandra tez jest jedno zzdrobinienie -Ola.
Krystyna tez mi do gustu przypadło:tak:Ale wolałabym Łucję:tak:

reklama
Do góry