reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

Ania Antonina,Tosia, Tośka, Ninka super, piękne imię, chociaż Zuzia też mi się podoba.

Ikasia znam jednego Marcelka i jest przesłodki :-D:-), gdyby nie to, że już od 7 lat mamy wybrane imię (Tymoteusz :tak:) to bym to imię też brała pod uwagę.

reklama
hIHI Ania nie wiem jak to mozliwe, ale u mnie identyczna sytuacja: mojemu chlopowi strasznie podoba sie Zuzia i zawsze chcial Zuzie, a mi sie podoba Wiktoria, a po glowie tez mi chodzi Antonina. Na szczescie ja juz na samym poczatku zaznaczylam ja przy pierwszej ciazy wybieram dla dziewczynki, a Ty dla chlopca. A ze bedzie dziewczynka to bedzie Wiktroria:)))) Moze w przyszlosci i Zuzia bedzie:))) ja bym chciala jeszcze mała Tosie, ale nie wiem czy uda mi sie urobic chlopa:p

Moze ja to Ty a Ty to ja;D??

U nas przy dziewczynce było od zawsze wybrane: pierwsza Michalin-Misia - i jest, a druga miała być Łucja lub Alicja, a że syn to mamy mega problem, bo mamy zupełnie inne gusta:)
Urabiam męża na Mikołaja lub Jakuba, a nasza córa chce braciszka Antosia i mamy totalny impas. Na razie wołamy junior, ale na coś trzeba się zdecydować... Tymek i Marcel bardzo mi się podobają, ale m. kategorycznie powiedział nie:-p

u nas będzie Adaś - ja chciałam Nikodema albo Ignacego, ale mnie przegłosowali...;-), ale Adaś mi się podoba.
Nikodem jest fajne ale mam Mikołaja, na którego mówimy Miki, więc Miki i Niki by się myliło.
Ja najczęściej kojarzę imię z osobami i nie znam żadnego Adama - wstręciucha więc ok. Moi synowie mają ulubionych kolegów w szkole i przedszkolu o tym imieniu (tak się śmiesznie złożyło) i to przeważyło szalę....

No i już mówimy do brzuszka Adaś... więc chyba zostanie - Ignacy na drugie :)

Starsze chłopaki to Kuba - jak rodziłam i podałam imię to położna pytała czy na pewno - bo są łobuzami, ale przyznam, że mój jest uroczym łobuziakiem i takim trochę mamy -synkiem
Mikołaj - ma charakterek, jest bardzo samodzielny i lubi kierować grupą w przedszkolu :tak: i myślę, że w życiu będzie mu łatwiej ...

reklama
U nas po przejżeniu listy imion z polski i z Nowotarskiego z 2012 zdecydowaliśmy że Adasiów i Patryków znów od groma i ciut ciut ;) więc zmiana - chyba ostatnia ale za to jaka :) Będzie Leonard a córcia mówi : Leonardzik :))
Wszystkim sie podoba z wyjątkiem teściowej ;) ale teraz się nie ugnę ;)

Do góry