reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

Ja mam przeczucia od samego początku, że będzie chłopczyk. Na razie ustaliliśmy, że damy Mu na imię IGNACY a jeśli dziewczynka to KARINA :)

reklama
A ja na razie wszystkich wkręcam że skoro termin mam na Trzech Króli to jeżeli będzie chłopiec to koniecznie Baltazar:-D
Miny zainteresowanych bezcenne - moją kuzynkę tak zatkało że po kilku długich sekundach namysłu stwierdziła: "hmm... bardzo... oryginalnie - ale w sumie chyba lepiej niż pisany po polsku Brajan";-)

Apropo Baltazara jest kawał

Babcia pyta chłopczyka biegającego po placu zabaw- Jak masz na imię?
-Baltek
-babcia dociekliwie- Bartosz czy Bartłomiej
chłopczyk z uśmieche- nie, prosze Pani, Baltazar

kochane co do wpisania imion w listę to proszę o wiadomości prywatne! jestem ostatnio trochę zajęta i nie chcę żeby coś mi umknęło na forum.

Mam w rodzinie bliźniaki - Balbinę i Baltazara :) Cudne imiona :) I tak mówi się do nich Baltek i Balba :D
Mieszkają w Londynie.

Mnie bliźniaki też przeszły przez głowę, jak się dowiedziałam o ciąży, bo z wiekiem szanse rosną a moja babcia miała brata bliźniaka.

Wczoraj moja Olka mnie zagięła, mówi: Mamusiu nie zmieniaj już imienia. Jakiego imienia-pytam. Na to ona: No bo może będzie Amelka (tak słodko to powiedziała). I mówi, że Julka już jej się nie podoba (Julka to była jej pierwsza wersja imienia dla maluszka).
Acha, wczoraj jak przyszłam z pracy, Olka mówi że nocnik zostawia dla siostrzyczki lub braciszka, a ona na nakładce na sedes będzie siku robić. Nazrywała mi jeszcze polnych kwiatuszków-KOCHAM JĄ.

Grudnioweczko super masz ta core:-)ja tez mysle sobie,macierzynstwo to najlepszy zawod, dlatego, pieprze kariere i ...rodze dzieci:-Dpo cholere mi jakis tam durny szef,wole slodkie dzieciatka, a co tam zycie ma sie jedno:-)

reklama
Justynaj, uważam podobnie :D Też mam w planach bycie matką na cały etat ;) A planujemy 4 dzieci :) Tylko kiedy my z tym zdążymy skoro ja już w wieku dżizusowym jestem :D

Do góry