reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

Malinka haha nie no... teraz będzie facet a zanim będzie 3 dziecko (o ile będzie) to wtedy można nam się pozmianiać :-D Choć już próbowałam uchodzić... twarda sztuka...

Widzę że lubisz podobne typy imion! Agata i Milenka były też na mojej liście :-)

reklama
No ja w końcu trafiłam z imieniem dla chłopaka, które akceptuje M...
Ufff...

Więc wychodzi na to, że jak będzie dziewczyna to Monika, a chłopak Kacper (choć to się jeszcze może zmienić, bo wciąż pomysły się pojawiają i giną)

naprawde tyle jest imion ze sie zdecydowac nie mozna a to przecierz dla naszego malutkiego nowego czlonka rodziny muusi byc najlepsze ;)) i tym o to sposobem głupieje ;)) haha

U nas też przełom nastąpił.
Jeśli chłopiec to na 99,9% Patryk, jechśli dziewczynka to Mirelka-ale to już nie jest takie pewne. Co do dziewczynki to jeszcze myślimy.

U nas z Oliviera nici i raczej na 100% zostanie Filip. Mi sie bardzo podoba, a moj syn nie bierze innej opcji pod uwagę ! :)

U nas wyjątkowa zgoda w kwestii imion. Wybieranie zajęło nam może z 5 minut. Z męskich mi się podobają Jakub, Piotr, Krzysztof - wszystkie zajęte w rodzinie. Dlatego będzie mały Staś, a potem duży Stanisław. No, i zawsze się może okazać, że ten Staś to jednak jest Helenką, ale tutaj też zgodność mamy ;)

Ładnie ja akurat mam babcie Helene i dziadka Stasia, Helenka podoba mi sie to imie, sasiadka moja miala coreczke i ciglae slyszalam Helenka.... i od tego momentu to imie mi tak przypadlo do gustu.

Helenka-ślicznie
Stasiów to ja mam w rodzinie zatrzęsienie. Pierwszy i najważniejszy to mój tatuś, a odkąd wyszłam za mąż to przybyło mi jeszcze 3-ech ze strony mężula.

reklama
Hejka wiecie co, fajne te imiona takie ponadczasowe, Helena, Stas,
a ja jestem pewna,ze u nas bedzie Maja, mowie Wam 100%pewnosci.sa sami chlopcy w styczniowkach a ja przyjde z usg z dziewczynka. No wiec bedzie Maja. Ale moja rodzinka czyli starsza siostrzyczka i tatus chca chlopczyka i mowia,ze ma byc Sebastian, i ze to juz razem ustalilismy.Wiec mowie Wam, albo z tego goraca mi na mozg padlo i nic nie pamietam,ale jak Boga kocham nie przypominam sobie z tym Sebastianem.
Ale na cale szczescie imie podoba mi sie przeogromnie. Mialam kiedys bardzo fajnego chlopaka o tym imieniu:-)takze jak najbardziej.
takze Vinga przy czsie mozesz wpisac Sebastian jako imie dla chlopca. Niech sobie chociaz pare dni pobedzie tam, bo i tak jest dziewczynka.w poprzedniej ciazy tez mialam taka pewnosc i sie sprawdzilo:tak:

Do góry