reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

reklama
Jaguś-no takie mam przeczucie, że będzie córa. Nie wiem czym to idzie. 05.08. chyba się już dowiem kto tam zamieszkał u mnie. Będzie numer jak moje przeczucie mnie zawiedzie. Nie będę jednak rozczarowana-to nie tak. Chodzi o to, że nie dędę już tak ufać wszystkim moim przeczuciom.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytóweczki

ja dla chłopaka mam wybrane imię Wojtuś (już przed ciążą mi się podobało) i tak wszystkim od początku mówiłam że Wojtuś mieszka w moim brzuszku. Takie mam przeczucie i teraz będę zdziwiona jeśli okaże się dziewczynką - na dodatek dla córeczki żadne imię nie podoba mi się tak żebym wiedziała to i na pewno to.
Czytam Wasze wpisy może któraś propozycja przypadnie mi do gustu :-)

Haha dobre z tym Baltkiem :-D

Grudnióweczka słooodka! :-D haha chyba trzeba będzie posłuchać córy i pomyśleć nad imieniem!

Co do przeczuwania płci to ja się lepiej nie będę wypowiadać... ale też tak miałam że imię dla córki było a dla syna zupełna pustka.... jak okazało się że jednak będzie drugi facet (choć ciągle mam dziwne wrażenie że to jednak córka... i czekam na połówkowe badanie z 3D) to imię samo się znalazło... Po prostu coś mnie jakby w środku tknęło i poczułam ze to będzie właśnie to!

Boję się tylko jak teściowie zareagują na Adriana.. oni są raczej przeciwni takim trudnym imionom...

Fifi, phi a kto by się teściami przejmować. Olej ich i już:-), Wasze dziecko-Wasza sprawa. Poza tym nie widzę w imieniu Adrian nic trudnego:-).

Fifka-imiona już mam, i dla chłopca i dla dziewczynki-dla dziewczynki właśnie Amelka. Chłopiec-Patryk. Mój M też obstawia za nimi, więc raczej nic się nie zmieni.

reklama
To moj synek chce Miłosza i ciagle mowi ze to Miłosz...pozniej bedzie ciezko wytłumaczyc jak sie da inaczej na imie..bo to akurat srednio mi sie podoba. Ja od poczatku czulam ze bedzie synek..teraz troche sie zmienilo i w sumie czekam do usg bo sama nie wiem. Z Dawidkiem od poczatku bylam nastawiona ze bede miec dziewczynke i bylam zdziwiona jak mi gin powiedzial ze chlopiec...wiec teraz juz wole nie myslec i sie nie nakrecac:-)
Co do imion to u mnie bez zmian narazie dla chlopca Gabryś lub Patryś , dla dziewczynki podoba mi sie duzo imion ( Bianka, Kaja, Marlena, Lea, Marta, Liliana, Ewa, Iga..) ale zadne konkretnie.

Do góry