reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

Hehe a my z mężem wymyśliliśmy imię Arkadiusz - Arek albo Marek :-D Jeszcze Robert mi się podoba ale już w rodzinie mamy...muszę poszperać w znaczeniach i pomyślimy :-)

reklama
Diablica no wlasnie Archaniol Gabriel.ja bardzo wierze w pomoc archaniolow i gdybym tak naprawde miala okazac im wdziecznosc za pomoc to musialabym dac Michal ale jakos nie bardzo mi sie te imie podoba;-)

A ja dzisiaj miałam olśnienie... Będzie u nas mały Adrian!! :-D Po prostu dzisiaj tak po prostu poczułam i normalnie już widz tego małego chłopca :-)

Baaardzo ładnie Fifka :tak:
U nas chłopczyk na 99% będzie Filip, a dziewczynka Laura lub Lenka. Chyba jestem bardziej za Laurą, ale nie ma żadnych zdrobnień, albo ja nie znam, Lenka też ślicznie z tym, że powstrzymuje mnie to, że dużo Lenek ostatnio. Choć u nas w okolicy nie znam żadnej. Ale boję się, że jeszcze chwila i będzie tak oblegane jak Julka. Ale głos decydujący zostawiam to mężowi, bo ja wybierałam dla pierwszej córci. I mamy Martynkę. A wszyscy mówimy do niej Marti :). I ona sama się już tak przedstawia.

Hope, mojej mamy kolega z pracy ma Laurę i jej siostra, jak nie mogła wymówić, mówiła Larwa :-D

mi osobiście Laura kojarzy się z Tygryskiem i Musierowicz :)

Lenek faktycznie mnóstwo, nam też się podoba, ale ja mam alergię na imiona z top ten.

A mam pytanie do blue - jak zdrabniacie Łucję? mojemu to imię się podoba, a ja nie bardzo widzę, jak mówić do maleństwa - Łusia?

Też właśnie pomyślałam o zdrobnieniu Luśka dla Łucji :-D

Ja podobnie jak Malinka mam alergię na imiona zbyt popularne ale Lenka bardzo mi się podoba! Laura... hm... Nie za dobrze mi się kojarzy niestety... Za to w przedszkolu mieliśmy Filipa i był MEGA przystojniakiem!! Tak więc fajne typy Hope!

Ah... ja dzisiaj chodzę i powtarzam do brzuszka "Adrianku"... noż zwariowałam już na punkcie drugiego synka a tak strasznie nie mogłam uwierzyć początkowo... :-D

Łucja tez śliczne imię
Fifka, Malinka ja też podobnie jak Wy mam alergię na te zbyt oblegane imiona, ale Lenka jest wyjątkiem bo takie wdzięczne, urocze, jakoś tak wyjątkowo mi się podoba, tylko właśnie waham się ze względu na tą popularność właśnie. Choć ja nie znam ani jednej, ale boję się, że to tylko kwestia czasu i będzie ich pełno nawet w mojej okolicy.
Jeszcze Lilianka jest śliczne, ale tak jak pisałam mój mężu ma ostateczny głos bo ja wybierałam dla starszej.
W sumie to nawet nie mam żadnego przeczucia kto w brzuszku siedzi.

a mnie dziś na spacerze z dziećmi naszło.. Jaśmina. Nie wiem skąd, jak itd.. ale jakoś tak pomyślałam :)

reklama
Lilianka to mój typ :) ostatnio zaczęłam nawet do brzuszka mówić Lili, ale mężowaty krzyczy, że jeszcze za wcześniej i co, jak tam siedzi Maciuś...

Do góry