reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

Ufff...
Mój M, po swoich pomysłach w stylu Abigail, Noemi i Samantha, w końcu wymyślił imię które i mi pasuje :)
Jak będzie córcia (a M jest pewny, że będzie) to będzie Monika :)

reklama
Sali to już będą dwie Moniki :-D U nas jeśli będzie cora (a mąż i ja niemal wiemy ze będzie) to właśnie będzie Monika! :-)

:) Ładne imię. I u mnie w rodzinie nie ma żadnej Moniki :D
A z ciekawości, jakie zdrobienia wymyśleliście i jakie Wam się podobają? ;) U mnie chyba wygrywa Mona i Nika

Hm... Monia albo Monisia... (te drugie zdrobnienie wykorzystuję mowiąc do brzucha) :-D

Ja chciałam to imię bo jest oryginalne jak na ten czas. Teraz nie ma małych Monik :tak:a jednocześnie imię to jest osłyszane i nie wywołuje zdziwienia. Tak jak Konrad :-D

A ja mam taki dylemat, bo od chyba 3 lat podoba mis ie imie Gabriel i wiedzialam ze jak bede miala drugiego chlopca to tak bedzie mial na imie, plci jeszcze nie znam. Problem w tym ze mojego brata coreczka ma na imie Gabrysia ma 9 mscy i sie zastanawiam czy to nie byloby smiesznie dwojka wnukow Gabryś i Gabrysia.:-) Chyba ze bedzie dziewczynka to problem bedzie rozwiazany, dla dziewczynki nie mam jeszcze pomyslu.

Sylka ja mam podobna sytuacje, mojej siostry corka jest Gabriela. I tez tak wlasnie myslam ewentualnie o imieniu Gabriel bo u nas jeszcze nie slyszalam, zeby ktos tak dal, ale tez mysle,czy to nie za podobnie.moi rodzice maja pelno wnukow,takze nie tylko bylby Gabriel i Gabriela;-)
z kolei mam Wiktorie sama i np. Jak drugi bylby chlopak to mial byc Wiktor. Ale jako trzecie nie dam tak, bo ta srodkowa bylaby taka odosobniona wtedy;-) najlepiej jakby byla dziewczynka i wtedy bedzie moja wymarzona wyplakana i wyczekana Maja;-)

a mi sie jeszcze zawsze podobala Emilka - nie wiem czy juz o tym pisalam, ale moj mąż zawsze byl przeciw, nie wiem moze tym razem jak jednak bedzei córa to damy, a Wiktoria tez mi sie nawet podoba, mimo ze pod opieką mam dziewczynke o tym wlasnie imieniu, dziewczynka fajna (niepełnosprawna i przez to odrzucana przez matkę) ale matka jakiś koszmar ale jakos imienia mi nie obrzydziła
a do chłopczyka podoba mi sie też Robert i Florian

reklama
Do góry