reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych pociech:)

Persefona - jeśli podoba Ci się jakieś imię, no i Twojemu partnerowi oczywiście, to nie patrz na INNYCH!!! To WASZE dziecko i WY nadajecie mu imię. Ja tak do tego podchodzę. Wg mnie Aleksander i Maksymilian - super, ale musisz zastanowić się tylko, czy zdrobnienia jakich ludzie będą używać też Ci odpowiadają. Amelka i Antosia też ładne, ale rzeczywiście w ostatnich latach bardzo popularne.

reklama
Mój partner to raczej sceptycznie podchodzi do moich typów :) On jest podatny na sugestie innych,ale przy pierwszym dziecku też uparłam się na Gabrysię i zostało na moim :D
Maksymilian-to raczej Maks,Maksiu - ładnie, a Aleksander-to wolałabym Aleks a nie Olek,chociaż w praktyce raczej zdrabnia się Olek :/ Zapomniałam jeszcze o Remigiuszu-też śliczne imię-Remek :]
a do dziewczynki na prawdę nie mam typu :/

Persefona, doskonale Cię rozumiem, też mi brakuje pomysłów na imię dla dziewczynki, za to dla chłopca mam tyle do wyboru, że nie wiem ostatecznie na czym stanie:) Z Twoich pomysłów jestem zdecydowanie za Antoniną, też to zaproponowałam mojemu M, ale stanowczo zaprotestował, więc u nas niestety odpada... I znowu pustka w głowie:)

Persefona Remigiusz - Remek jest super, ja jeszcze myślę o Rafale, mój pierwszy syn ma Radek hehe wszystkie na R:-) a dla dziewczynki choć wolałabym chłopca :-) (co widac po kolorach suwaczków jak sama niechcacy zauważyłam) myślałam o Emilce, Amelka choć podobne niestety już mi się źle kojarzy - melka. ;/

Ostatnia edycja:
Jeszcze tu mnie nie było:happy2:
My dla chłopca na początku myśleliśmy nad Wojtkiem i w sumie byliśmy pewni ale teraz myślimy czy jak będzie chłopak żeby nie dać mu imienia po Tatusiu czyli Mikołaj:happy2::happy2:
A dla dziewczynki nadal nie wiem... aktualnie jesteśmy na poziomie ALeksandry:happy2: Ale mi się jeszcze podoba Marysia.

Ach te zdrobnienia! trochę zmora niektórych imion. Właśnie np. Aleksander - Olek :confused:
Joanna - Asia. Mi się zawsze podobało imię Kajetan ale nie dam tak dziecku bo całe dzieciństwo byłby "Kajtek bez majtek".

reklama
Misia ja Ci polecam Wojtka, bo mój synuś ma tak na imię.;-):-D To imię pasuje do każdego wieku. Maluszek to Wojtuś, Wojti,starszy to po prostu Wojtek, później pan Wojciech, pan Wojtek i kiedyś dziadek Wojtek.
Mikołaj też ładne imię, tylko mi za bardzo kojarzy się ze Świętym Mikołajem.

Marzena co do tych zdrobnień to zgadzam się z Tobą. Mojemu mężowi bardzo podobało się imię Aleksander i mi z resztą też, ale Olek już ne bardzo. Nie wiem skąd właściwie wzioł się ten Olek, Aleksander powinno w skrócie brzmieć po prostu Aleks. Podobnie jest z imieniem Weronika, które bardzo mi się podoba, ale tu znowu Wera? No masakra jakaś!

Ostatnia edycja:
Do góry