reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych pociech;-)

reklama
My sobie wczoraj tak wstepnie gadalismy i staneło na Rafałek albo Zuzia, ale jeszcze jest duzo czasu, wiec moze sie wszystko zmienic :tak:

czesc wszystkim mama,mnie podobaja sie imiona Jakub i mamy juz Jakuba,a teraz oczekujemu rodzenstwa dla syna albo bedzie Julka lub Natalia,jak chlopczyk to Dawid,Konrad...:-)

W poprzedniej ciąży nie chcieliśmy znać płci malucha do porodu, w związku z tym mniej więcej w 5 miesiącu, po tygodniowych dyskusjach zapisaliśmy na kartce Sebastian dla chłopca (to był mój typ od początku, tak jakbym przeczuwała że ma byż syn) gorzej było z imieniem dla dziewczynki, w końcu mój mąż coś tam ustalił, kartkę zakleiliśmy w kopercie i czekała sobie 4 miesiące, żeby już nie było dyskusji i sprzeczek na temat imienia. Teraz mam wręcz przeciwne przeczucia (mam nadzieję że to nie tylko pragnienie ) i wybrałam imię dla dziewczynki :-) IGA. Dla chłopca nie mogę się zdecydować, decyzję pozostawię moim chłopakom

Ja już mam Alka i Oliwierka, wydaje mi się że teraz też będzie chłopiec, ale nigdy nic nie wiadomo. co do imion z mężem jesteśmy zgodni, chłopiec to będzie Borys, a dziewczynka Amelka. Imię dla dziewczynki mamy ustalone od lat, wostatniej ciąży też głaskałam Amelkę a urodził się Oliwierek hihi:-)

Śliczne wybieracie imiona i fajnie ze sie niepowtarzają. Ja lubie takie imionka mało znane:rofl2:
Mamy Nikolkę (jak ją rejestrowałam była pierwsza w moim mieście;-)) I Laure też mało popularne w naszych rejonach :tak:.
Teraz nasze typy jak narazie są niezmienione z poprzedniej ciąży
dziewczynka: Anastazja (Laurka tak miała mieć na imie)
chłopiec: Samuel (bez możliwosci zmiany:-D)
Ale wszytko wyjdzie w praniu jak przy Laurze:-p;-)

A u mnie jest juz Zosia Helenka, i jak teraz bedzie dziewczynka to bedzie Maria Urszula, a jak bedzie chlopak to Stanislaw Eugeniusz, nie ma innej opcji bo to jedyna ktora zaakceptowalam ja i moj M.:tak: Wczesniej myslalam o Rochu ale moja druga polowa powiedzial ze nie ma takiej opcji;) dla dziewczynki myslalam jeszcze o Zuzi ale moi sasiedzi nazwali tak psa i jakos tak mi teraz glupio tak nazwac dziecko;-)

reklama
Do góry