reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych pociech;-)

Kaka82 a ty jakie masz typy?????

My jeszcze o tym nie myślimy. Znając mojego M znów mi namąci w głowie przed samym porodem:-D:-D

reklama
Pamietam jak wybieralismy imie dla naszego synka i moj maz krytykowal kazde imie jakie mu zaproponowalam, ale sam nie mial zadnego typu i nie wiem czy Wy tez tak macie ze swoimi mezulkami, ale mojemu kazde imie sie z kims kojarzylo... ;))
U nas było na odwrót :-) Ja miałam całą listę imion, które po kolei wykreślałam, bo właśnie mi się kojarzyły.

Przyznam że z chłopcem mieliśmy większy problem co do wyboru imienia więcej nam sie podoba żeńskich imion niż męskich
Ale poczekamy jeszcze trochę i będziemy myśleć

Tu mam tak samo. Nasza córeczka miała być Mateuszem i to było jedyne imię, które ostatecznie przestało mi się podobać, a teraz synek może będzie Bartosz. Nad dziewczynką jeszcze nie myśleliśmy. Jeszcze czas.

Dla córci: Dominika albo Wiktoria
Dla synka: w fazie kontenplacji :-) Te co mężowi się podobają-dla mnie nie do przyjęcia;-)

Kaka82 a ty jakie masz typy?????

My jeszcze o tym nie myślimy. Znając mojego M znów mi namąci w głowie przed samym porodem:-D:-D

Mój M wymyślil : Goplana dla dziewczynki, dla chłopca - Wedel - mam nadzieję, że to żart:angry:

Mi osobiście podoba się Mateusz, Maciej, Krystian, Tomasz. A dla dziewczynki Lena... M się nic nie podoba a i ja nie jestem przekonana. Muszę troche poszperać w necie:)

Pożyczyłam od koleżanki z pracy książeczkę z imionami i wypisałam sobie wszystkie, które mi się podobają.

Jeśli będzie chłopiec to może to będzie: Bartek, Daniel, Grzegorz, Ignacy, Jonatan, Krystian, Maciej, Mateusz, Natan, Oliwier, Piotr lub Tomasz.

Dla dziewczynki: Bianka,Dominika, Hanna, Ida, Katarzyna, Lena, Lidia, Łucja, Natalia, Oliwia, Tatiana lub Zuzanna.

Dobrze, ze mam jeszcze mnóstwo czasu na zastanowienie:)

Wow Kaka ładna lista. Podobają mi się 2-dla chłopca i 3-dla dziewuszki
Ja nawet o tym nie myśle, chyba pozostaną typy z poprzedniej ciąży:-p

reklama
Muszę w końcu pogadać z tym moim mężusiem na temat imion...bo jeszcze do października nic nie wymyślimy.

Do góry