reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

gosha_88, no to mój Tymon będzie miał kolegę widzę :-D. Piękne imię, w tysiącu procent popieram Twój wybór.

paulina00, Blanka – ślicznie. Na pewno będzie zadowolona z imienia jak urośnie :-).

mala.di, a Ty jeszcze 3 razy zmienisz imię dla Kruszynki, zobaczysz :-D.

reklama
dzag u ciebie też Tymon? I widze że też z Krakowa jesteś, kurczę, a myślałam że takie rzadkie imię a tu proszę, imiennik z tego samego miasta;-) Ale u ciebie też Tymon czy Tymoteusz? Mi sie podoba że ma tyle zdrobnień, Tymek, Tymcio, Tymonek....
A w dziewczęcych imionach nie będę doradzać, bo mi sie tyyyle podoba że bym tylko namieszała jeszcze bardziej;-) z chłopięcych mało mi sie podoba

...i jeszcze Tymuś :-). Nasz będzie Tymon. Tymoteusz też mi się bardzo podoba, ale nie przepadam za długimi imionami. I ustalone już od... ja wiem?... połowy ciąży mniej więcej. Wiem, że się tu cała szczęśliwa chwaliłam, że się w końcu M zgodził ;-). A imię nadal będzie oryginalne. ;-) 2 Tymki na Kraków w jednym miesiącu to niedużo :-D.

Edit: gosha, i widzę kolejne podobieństwo u nas - spójrz na nasze suwaczki :-).

Ostatnia edycja:
Mała di mi się dla dziewczynki Marika podoba, takie oryginalne. Podobne w sumie do Marietty
Ja dla swojej córci wybrałam Iga albo Maja ale Maja odpadło bo za duzo już tych Majek. No ale na USG wyszedł 300-stu procentowy chłopak więc będzie Wiktorek. Wybierał mój mąż, bo się tak umówiliśmy, że imię dla córci ja dla synka on. Jednak i tak musieliśmy duzo dyskutować na ten temat bo jemu się Igor podobało a mnie zdecydowanie nie, w końcu wyszukał w księdze imion Wiktora i tak zostanie. Już wszyscy gadają "Wiktorek to, Wiktorek tamto""kupilismy dla Wiktorka to, kupilismy tamto", więc chyba całej naszej rodzince przypadło do gustu :)

dzag, myslisz ze tylko 3 razy? ja podejrzewam ze jeszcze z 30 :-D i po rozważeniu dziesiątek różnych imion na koniec wróce do gosi :-p

gosha, mi za to tyle meskich imion sie tak podoba...nie wiedzialabym ktore wybrac tyle ich jest, a z tych dla dziewczynek zadne nie wydaje mi sie wystarczajaco dobre:-p

...i jeszcze Tymuś :-). Nasz będzie Tymon. Tymoteusz też mi się bardzo podoba, ale nie przepadam za długimi imionami. I ustalone już od... ja wiem?... połowy ciąży mniej więcej. Wiem, że się tu cała szczęśliwa chwaliłam, że się w końcu M zgodził ;-). A imię nadal będzie oryginalne. ;-) 2 Tymki na Kraków w jednym miesiącu to niedużo :-D.

Edit: gosha, i widzę kolejne podobieństwo u nas - spójrz na nasze suwaczki :-).

U nas tez Tymon bo krótkie, nazwisko mamy długie więc chciałam dziecku oszczędzić w przyszłości tego co ja mam teraz przy podpisywaniu się :sorry2: Daltego też odrzuciliśmy Maksymiliana, chociaż się nam bardzo podobał, ale stanowczo za długie.
Rzeczywiście mamy podobny termin porodu :)
A jeszcze co do popularności imienia- ja dając córce na imię Maja nie znałam żadnej, byłam przekonana że to takie rzadkie imię, zawsze mi się podobało, zresztą ja tak chciałam mieć na imię i byłam zła na rodziców będąc mała jeszcze:-p a tu proszę, 2 najpopularniejsze imię obecnie, wszędzie tylko Maja i Maja, no ale trudno, ważne że moja jest ta wyjątkowa i już;-)

Tak czytam sobie o tym jakie imiona wybrałyście i w sumie stwierdzilam, że tez się pochwalę. Mój synek będzie miał na imię Kornel :)

gosha, no nie wierzę :szok:. To niesamowite. Imię Twojej córeczki miało być początkowo imieniem naszej córeczki, dopóki nie okazało się, że ta Majeczka, którą "robił" mój M to chłopak :-D. Miała być Maja Róża. Będzie Tymon Jarosław. Ale mamy jeszcze nadzieję na Majeczkę w przyszłości. I to akurat jest jedyny wyjątek dla mnie. Nie lubię nadawania bardzo popularnych imion, ale w imieniu Maja jestem zakochana i mam w nosie, że jest popularne ;-). Może nam się z M kiedyś poszczęści i tak jak Ty będziesz miała Maję i Tymona, to my będziemy mieli Tymona i Maję :-D. No naprawdę, niesamowite to
biggrin.gif
.

dahoffka, super imię :-).

Ostatnia edycja:
reklama
kruszki, jeśli tylko w brzuszku siedzi chłopczyk to nic nie stoi na przeszkodzie mówić do niego dalej ziarenko, tylko inaczej pisać ;). Tak po angielsku - Sid :-).

Do góry