reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

Przerobiłam już całą tysiacstronicowa ksiege imion! :-D
przeraziło mnie zdrobnienie imienie Konstancja o ktorym zreszta była mowa...wiecie jakie jest? Kostusia. nie wiem jak wam ale mi sie to kojarzy z kostuchą:baffled:

no a oto moje typy:
Brygida , Bianka, Jagna, Cyntia, Hana, Ida, Malina, Marietta, Oktawia(cudnie sie zdrabnia: Tusia, Tunia), Amalia, Urszula, Felicja, Hortensja :-D
tylko zaznaczam że w żadnym z tych imion nie ma żadnej literówki! sprawdzilam sto razy, bo wszyscy np Amalie biorą za Amelie.
dla mnie odpada Amalia Amelia bo kojarzy mi sie z farna emalia :)
Oktawia slicznie
Ladnie Marietta, moja corcia ma podobnie choc nie do konca :)

reklama
U nas będzie Tymon. Walczyłam o Kosmę, ale Tymon wygrał w cuglach, niestety z moją córką nie ma dyskusji "bedzie braciszek Tymonek i już" ;-) dla dziewczynki miałam kilka opcji, na pierwszym miejscu była Olga, potem Blanka, Laura... ale jednak facet na 100% :-)

Moja księżniczka będzie Blanka,wiemy to już od początku ciąży;-)nawet jak jeszcze nie bylismy przekonani ze to dziewczynka,to mój M się upierał i tak zostało:-)
A Malinka bardzo ładne, miałam koleżankę o tym imieniu,naprawdę była oryginalna.

ooo to super :-D bo ja to nie znam nikogo o tym imieniu, nawet ze słyszenia. a jak mi powiedzialas ze znasz kogos fajnego, to od razu jestem bardziej przekonana ze to dobra decyzja .
Nad Blanką...i Bianką sie zastanawialam tez, imie jest piekne:) choc po prostu zdaje mi sie ze do mojej coreczki nie bedzie pasowac :-p

co do Blanki to miałam troszke wątpliwości z uwagi na zdrobnienia,ale juz wszyscy sie przyzwyczaili i do mojego brzucha mowią"Blania" no i tak bedzie:-D

Kurcze a u nas dalej dyskusji brak. Chyba będziemy ostatni z wyborem imienia :baffled:
Znam Malinkę super imię, Blanka zresztą też ładnie
Marietta też ładnie ale nie wiem jak zdrobnić. niby to włoska wersja Marii więc pewnie Mańka można wołać :)

reklama
No wlasnie..tego sie balam :-D:-p nie chce mańki. mariette zaczne powaznie rozwazac gdy znajde jakies inne zdrobnienia niz takie jak dla marysi.

sie okaze zaraz ze wcale nie tak mało tych Malinek :-p
mi to sie tak bardzo podoba jak sobie wyobrazam moja małą krolewne w tym cudownym rozowym wozeczku..taka slodka malinka wlasnie.

Do góry