reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

reklama
U mnie poszliśmy na kompromis i w końcu dzisiaj ustaliliśmy, że będzie Sebastian :-) Sebuś, Bastek, Bastuś ;) dużo zdrobnień ma. Ładne, a wcześniej nie brałam pod uwagę. ;-)

”irisson” pisze:
Dzag nie grozili Ci w liceum, że cię na taczce z gnoje wywiozą ?
Nie, akurat moje nazwisko zawsze było dla mnie plusem, strasznie pozytywnie było przez wszystkich odbierane (w szkołach, w urzędach, wszędzie gdzie się musiałam legitymować). A pan z prawa w liceum mówił do mnie „ehhh, Jaguś moja Jaguś…”. I już się nie gniewał jak nie zrobiłam kolejny raz zadania domowego :-).

agos3009, mnie się podoba imię Sebastian. Poza tym dla mnie takie… tajemnicze imię. Nie wiem czemu, ale ma w sobie coś tajemniczego :cool2:. Bardzo fajne.

Widzę, że wymyślamy przezwiska. Pomyślę nad Tymonem. Siostra mojego M jak usłyszała jakiś czas temu, że przekonuję M żeby nazwać Bąbla Tymon od razu wypaliła: jak Timon i Pumba. M oczywiście nie wiedział o co chodzi. A ja pomyślałam, że dobrze że Timon. A nie Pumba ;-).

agos3009, mnie się podoba imię Sebastian. Poza tym dla mnie takie… tajemnicze imię. Nie wiem czemu, ale ma w sobie coś tajemniczego :cool2:. Bardzo fajne..
Coś z tym tajemniczym jest, Mój jest właśnie Sebastian- nazywany Sebuś bądź Boluś (za cholere nie wiem czemu), jest typem tajemniczego mężczyzny jak go poznałam miałam ciągle wrażenie, że tyle w nim siedzi- i dalej nie mogę go rozgryźć.

k8libby Ja chciałam Filipa albo Igora- dla mnie super imiona. Filip- Fifi;-)

Inne zdrobnienia dla Filipa: moja koleżanka ma syna Filipka i mówi do niego Fil lub Filemon :-).

Kuzynka mojego męża ostatnio nazwała swojego synka Filip, bo stwierdziła że może będzie tak samo inteligentny i zaradny jak Fifi z Rodziny Zastępczej :-) więc ja też popieram :-)

reklama
My chcemy imię na M ponieważ obydwoje z mężem mamy imiona na M i nazwisko również na M, więc synuś będzie Marcel :)

Do góry