reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

W moim otoczeniu i wśród dzieciaków też Anastazja to Nastka, a Konstancja z kolei - Kostka, podobnie jak w wersji męskiej Kostek ;-)
BTW samo imię Anastazja zawsze bardzo mi się podobało :tak:

reklama
a u nas też Nastka się mówi na Natalię (choć nie przeczę, że to pewnie od Anastazji), moja babcia miała na imię Natalia i wszyscy mówili na nią Nastka albo babcia Nastusia

mala.di pisze:
Z Jagną podobno przechlapane bo strasznie staroświeckie.
Zdrabnia się Jaguś. Ślicznie. Nie jestem obiektywna bo to moje panieńskie nazwisko :-). Hehe.

katjusza77 pisze:
a u nas też Nastka się mówi na Natalię (choć nie przeczę, że to pewnie od Anastazji), moja babcia miała na imię Natalia i wszyscy mówili na nią Nastka albo babcia Nastusia
A bo to chyba z tymi zdrobnieniami tak jest, że jak siądzie tak zostanie :-). Moja babcia ma na imię Łucja, a wszyscy do dzisiaj do niej mówią babcia Lucka. A to przecież bardziej od Lucyny niż od Łucji.

Moja druga ma na imię Henryka a mówi się na nią Rysia (a to z kolei przecież od Ryszardy ;-) ) a tu Henryka, Henrysia - Rysia :-)

dzag dziękuje ! :-) w końcu ktoś też uważa, ze Jagna to śliczne imie. i wlasnie, Jaguś, ewentualnie do jakiejś Jagódki można podciągać , mi sie to tak bardzo bardzo podoba, ale spotyka sie z wielka krytyką wśród innych

Dzag nie grozili Ci w liceum, że cię na taczce z gnoje wywiozą ? :-D ehh ja mam Dagna na imię, więc pół liceum byłam Jagna, mama do mnie zdrabnia Daguś, Dagi, szczerze nie znosiłam swoje imię przez większość szkolnego życia :sorry: nie wiem czemu, ale z błotem mi się kojarzy :rofl2:

dlatego dla dziewczyn naszych wybieramy ładne, dalikatne imiona, u nas dalej będzie Nina Słonina :tak:

reklama
:-) no to ja jeszcze sie pozastanawiam, ale coraz powazniej rozwazam Jagne

zobaczymy jak moja mama zareaguje :-p

Irisson, ja mam koleżanke Dagne wszyscy na nią mówią, chyba jest zadowolona z imienia,moim zdaniem fajne.

niedawno urodzila synka..i wiecie jak mu dala na imie? Vincent :-)

Do góry