reklama
kruszki
Fanka BB :)
Anastazja bardzo ladne imie, sliczne, i dosc rzadkie
kakakarolina
O bardzo ładnie Anastazja zwłaszcza skrót. Tylko mój M by pewnie zaraz stwierdził, że zbyt pretensjonalnie:-(
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
a u nas też Nastka się mówi na Natalię (choć nie przeczę, że to pewnie od Anastazji), moja babcia miała na imię Natalia i wszyscy mówili na nią Nastka albo babcia Nastusia
Zdrabnia się Jaguś. Ślicznie. Nie jestem obiektywna bo to moje panieńskie nazwisko :-). Hehe.mala.di pisze:Z Jagną podobno przechlapane bo strasznie staroświeckie.
A bo to chyba z tymi zdrobnieniami tak jest, że jak siądzie tak zostanie :-). Moja babcia ma na imię Łucja, a wszyscy do dzisiaj do niej mówią babcia Lucka. A to przecież bardziej od Lucyny niż od Łucji.katjusza77 pisze:a u nas też Nastka się mówi na Natalię (choć nie przeczę, że to pewnie od Anastazji), moja babcia miała na imię Natalia i wszyscy mówili na nią Nastka albo babcia Nastusia
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
Moja druga ma na imię Henryka a mówi się na nią Rysia (a to z kolei przecież od Ryszardy ;-) ) a tu Henryka, Henrysia - Rysia :-)
mala.di
dzag dziękuje ! :-) w końcu ktoś też uważa, ze Jagna to śliczne imie. i wlasnie, Jaguś, ewentualnie do jakiejś Jagódki można podciągać , mi sie to tak bardzo bardzo podoba, ale spotyka sie z wielka krytyką wśród innych
Olga RaQ
mnie się Jagna też bardzo podoba kojarzy mi się z tą snowboardzistką Jagną Maczułajtis, wg mnie takie imię jest cool
Dzag nie grozili Ci w liceum, że cię na taczce z gnoje wywiozą ? ehh ja mam Dagna na imię, więc pół liceum byłam Jagna, mama do mnie zdrabnia Daguś, Dagi, szczerze nie znosiłam swoje imię przez większość szkolnego życia nie wiem czemu, ale z błotem mi się kojarzy
dlatego dla dziewczyn naszych wybieramy ładne, dalikatne imiona, u nas dalej będzie Nina Słonina
dlatego dla dziewczyn naszych wybieramy ładne, dalikatne imiona, u nas dalej będzie Nina Słonina
reklama
mala.di
:-) no to ja jeszcze sie pozastanawiam, ale coraz powazniej rozwazam Jagne
zobaczymy jak moja mama zareaguje
Irisson, ja mam koleżanke Dagne wszyscy na nią mówią, chyba jest zadowolona z imienia,moim zdaniem fajne.
niedawno urodzila synka..i wiecie jak mu dala na imie? Vincent :-)
zobaczymy jak moja mama zareaguje
Irisson, ja mam koleżanke Dagne wszyscy na nią mówią, chyba jest zadowolona z imienia,moim zdaniem fajne.
niedawno urodzila synka..i wiecie jak mu dala na imie? Vincent :-)
Podziel się: