reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

reklama
Mam koleżankę Konstancję, zdrobnienie od niej to Koncia ;-) choć ona za tym chyba nie przepada (zresztą w ogóle za swoim imieniem)

Nastka to Anastazja.

Nastka to Natalia :-p no przynajmniej w moim otoczeniu tak mówią na Natalie.

Katjusza, nie wiem jak Ty i Wy w ogole, ale ja znam dość mało osób które byłyby zadowolone ze swojego imienia .
Choć Koncia to dość dziwny skrót, może i do małej dziewczynki pasuje, ale tak potem w sumie dziwnie...

Wiolcia, wiktorek to super imie, tak mi sie zdaje. Ale nawet jeśli znajomi sie przyzwyczaili - macie prawo zmienić zdanie. U mnie już tyle osób mówiło Gosia do małej, a ja teraz zaczynam rozważać Gabrysie... choć całe życie bylam pewna ze coreczke nazwe Gosia

Ostatnia edycja:
mala.di my już nie zamirzamy zmieniać :) podoba nam się Wiktorek :) i będzie miał imię na W jak mama :D a dla drugiego dziecka wybierzemy może coś na P. zeby było jak tatuś ;)

Masz rację, rzadko kto jest zadowolony ze swojego imienia. Ale jakby rodzice dali mi na imię Konstancja to byłabym chyba na nich obrażona do końca życia. Jak dla mnie to brzydkie imię ale kazdy ma swój gust

No i super wybór ! :-)

Ja akurat mogę podziękować rodzicom za moje imie;-)

mi sie strasznie podoba imie Jagna, mam kolezanke o tym imieniu, na drugie ma Urszula i wszyscy do niej tak mówią... i zabronila mi tak dawać na imie mojej córeczce, bo jej straszną krzywde zrobie:-p mi sie dzieki niej to imie super kojarzy, no ale faktem jest ze w podstawowce mogliby jej dac niezle popalic za takie imie

mala.di, Natalia to Natka. Nastka to Anastazja :-).
A ja tam jestem zadowolona z mojego imienia (Basia). Myślę, że ludziom najwięcej problemów robią mega oryginalne imiona, których na dokładkę nie ma jak zastąpić zdrobnieniem. Czym innym jest myśl, że "fajnie by było mieć na imię xxx, bo mi się to imię podoba", a czym innym zakłopotanie czy wręcz wstyd przy przedstawianiu się.

Natka też :-p ja nie wiem jak to jest formalnie, ale w kazdym razie mówie jak ludzie u mnie mówią Nastka na Natalie :-p
a Anastazji żadniej nie znam wiec nie wiem jak to jest.

Konstancja mi sie ogólnie wydaje ładnym imieniem, ale wlasnie... ciekawiło mnie czy ma jakieś sensowne zdrobnienia.

Są też ludzie co bardzo sie ciesza ze maja oryginalne, niespotykane imie... że się nim jakoś wyrózniaja. Z Jagną podobno przechlapane bo strasznie staroświeckie.
Jeśli już to chyba można bez wiekszej szkody dać na drugie coś bardziej niespotykanego... jak sie dziecku spodoba to bedzie mialo, a jak nie to po prostu nie bedzie uzywane.

ja przez całą podstawówkę byłam załamana że mam tak okropne imię Olga... potem mi przeszło i teraz jestem z niego bardzo zadowolona :)
mój mąż nadal nie zgadza się żeby nazwać drugą córeczkę Hania... :(

reklama
Nastka to Anastazja, znam tylko jedna, bardzo fajna babeczka :)
my wciaz nie wiemy, mysle ze zabiore sie za imiona za 2tyg jak juz bede w domku siedziala :)

Do góry