reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

sempe, Aleksander? A nie na „R”? :-D A mnie się podoba i Olek, i Alek, i Aleks też może być

na R dla chłopaca to zostało tylko Radek (mój siostrzeniec) inne nie wchodzą w rachube a że dzieci mojego męża mają na A więc i trzecie będzie na A:-) ale bron Boże Olek:-)

Angelinka tylko cały czas buntuje się ze zadnego Aleksa nie chce... chce Adasia:no: ale Adam jakos nie brzmi mi dobrze.. tym bardziej ze obok w klatce jest 7miesięczny Adas (notabene biore go pod chów od czerwca na jakies 2 lata:no::no:) i w drugiej klatce tez jest półroczny Adaś.....dzielnica Adasiów????

a podaj może tego linka z rankingiem imion?? gdzie to się patrzy?

reklama
Wszystkie trzy mi się podobają. Ja brałam pod uwagę jeszcze Krzysia, ale chyba będzie Kajetan. Ja nie wyobrażam sobie już innego imienia dla synka. Oryginalne i dostojne, ale zabawne zarazem. Rodzina się trochę krzywi, że nie myślimy o tym, że mały Kajtuś (wersja zdrobniała się podoba) kiedyś dorośnie. Sama nie wiem i biję się z myślami. Inne imiona mi po prostu nie pasują. A co Wy myslicie o tym imieniu?

miałam na studiach w grupie Kajetana i wszyscy mówiliśmy do niego po prostu Kajetan także myślę, że wersja dorosła też jest OK. Panie Kajetanie brzmi jak najbardziej w porządku.

A rodziną nie mna co się przejmować - u nas standardowa, tradycyjna Marta też ma wielu przeciwników...

A u nas dalej doopa. Imienia nie będzie :-D M cały czas majaczy o Hildzie i Trudzie pozostaje mi wziąć żywoty świętych do szpitala... bo póki co dialogu u nas nie ma :eek:

Martyna ja głosuję na Matyldę. Może dlatego, że w okolicy wiele dziewczynek o imieniach Zosia i Nadia, a poza tym kiedyś jak myślałam o dzieciach, to dla dziewczynki Matylda była moim faworytem

A u mnie po długich rozmyślaniach nad imieniem dla synka wszelkich sporach i dąsach z moim mężczyzną i córeczką doszliśmy do porozumienia że będzie z nami mały Kacper, kilka nocy przespałam się z tą myślą o tym imieniu i stwierdziłam że tak już zostanie, mam nadzieję że mi nie odbije po porodzie i nie bede już zmieniać zdania. Pozdrawiam

sempe a ja popieram Twoja corke co do wyboru imienia bo u mnie wlasnie postanowione juz ze Synek bedzie Adam:-) doszlismy do porozumienia z moim M bo ani on ani ja nie znamy nikogo o takim imienie( wiec plus ze nie kojarzy sie z nikim), a poza tym w naszym otoczeniu rzadko spotykane. wiec od jakiegos czasu zostalo przyjete Adam Jan:-)

reklama
My nie mamy wybranego imienia, mój mąż nie wyszedł jeszcze z żadną poważną propozycją. Wiem, że na drugie będzie Jakub, ale pierwsze pozostaje zagadką. Mąż ma do wyboru: Kacper, Miłosz, Dawid, Filip i Mikołaj.

Do góry